Trulli nincs elkenődve

Vágólapra másolva!
Jarno Trulli annak ellenére sincs kétségbe esve, hogy az idei esztendőben még egyetlen egy pontot sem sikerült szereznie. A Toyota istálló olasz versenyzője szerint ez a közeljövőben megváltozhat, ha végre mellé áll a szerencse.
Vágólapra másolva!

Bár a Monte-Carlói Nagydíjon minden esélye megvolt arra, hogy felállhasson a dobogóra, Trullinak egy műszaki probléma miatt fel kellett adnia a küzdelmet. Az elmúlt hétvégén megrendezett Brit Nagydíjon sem volt szerencséje, ugyanis a Toyota motor meghibásodása miatt mért kört sem tudott teljesíteni az időmérő edzésen, így a mezőny végéről kellett megkezdenie a futamot.

Ilyen, és ehhez hasonló szerencsétlenségek sújtják az olasz versenyzőt az idei évben, pedig elmondása szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy pontokat szerezzen.

"Nyilvánvaló, hogy nem ez életem legsikeresebb éve" - mondta. "Az autó fantasztikusan teljesít, de nincs szerencsém. Éppen hogy csak lecsúsztam a dobogóról Monacóban, míg az elmúlt héten megrendezett Brit Nagydíjon a motorom meghibásodása miatt kerültem lehetetlen helyzetbe. Még mindig nincs pontom, ám erről nem én tehetek."

"A motorversenyzés ilyen: türelmesnek kell lenned, és a végén úgyis megkapod azt, amit érdemelsz. Éppen ezért továbbra is keményen fogok hajtani, míg egyszer szerencsém nem lesz."

A Toyota a soron következő Kanadai Nagydíjon egy - elmondása szerint roppant "érdekes" - új fejlesztésű aerodinamikai csomaggal rukkol elő, melytől a versenyzők komoly előrelépést remélnek.