Optimista a Honda a monzai teszt után

Vágólapra másolva!
A Honda pilótapárosa optimistán várja a soron következő Észak-Amerikai megmérettetéseket, hiszen a versenyzők úgy gondolják, hogy a csapat maga mögött hagyta a Silverstone-ban történteket, melyet az eheti teszteken nyújtott teljesítményük is jól bizonyít.
Vágólapra másolva!

Button az élen fejezte be az eheti tesztprogramot Monzában, így csapattársával, Rubens Barrichellóval egyetemben úgy gondolja, a soron következő, kis leszorító erőt igénylő tengerentúli versenyeken jobban teljesíthet majd az RA106-os, mint Silverstone-ban.

"Jól sikerült számunkra az eheti tesztprogram Monzában" - mondta Button. "Közel 140 kört teljesítettünk az utolsó nap, mely majdnem 800kilométernek felel meg. Boldog vagyok, hogy az élen fejeztem be az olaszországi tesztprogramot."

"A Kanadai Nagydíjra próbáltuk meg belőni a leszorító erőt, miközben tovább folytattuk az abroncsok tesztelését. Versenyképesnek tűnik az autó, mely véleményem szerint sokkal jobban teljesíthet a tengerentúlon, mint az elmúlt héten Silverstone-ban."

Barrichello szintén le volt nyűgözve a brackley-i bázisú csapat szereplése láttán - bár elmondta, valós erejüket azért nem tudták megmutatni, mert nem a monzai ringre állították be az autók leszorító erejét.

"Rendben ment minden" - folytatta Rubens. "Sokkal versenyképesebbek vagyunk, mint ahogy arra számítottunk, de szerintem a többiek jóval nagyobb leszorító erővel futottak. Éppen ezért nehéz lenne megmondani, hol állunk a többiekhez képest, azonban Jenson úgy tűnik, megtalálta a megfelelő abroncsokat."

A Honda számára nem volt felhőtlen az eheti tesztprogram, ugyanis Button motorja szerdán megadta magát. A brit versenyző egyébként Silverstone-ban is az erőforrás meghibásodása miatt volt kénytelen idő előtt feladni a küzdelmet.

"Bosszantó a motorprobléma, de a srácok tudják, mi volt a gond. Új motorral fogok rajthoz állni Montrealban, így majd meglátjuk, mi fog történni" - magyarázta Button.