Utcai versenypálya épülhet Valenciában

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso dominanciája óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Forma-1 Spanyolországban, így egyre többen érzik úgy, hogy a mediterrán ország két nagydíjat is rendezhetne a szezon során.
Vágólapra másolva!

A brit Autosport magazin értesülései szerint a Forma-1-es tesztek egyik legkedveltebb helyszínéül szolgáló Valencia egy teljesen új, utcai pálya építését fontolgatja, mely a város híres kikötőjében kerülne kialakításra.

Az ötletet a német pályatervező guru, Hermann Tilke is jónak tartja, aki az elmúlt héten Valenciába látogatott, hogy felmérje a terepet.

Azonban ettől a projecttől függetlenül a már meglévő valenciai versenypályát az elkövetkezendő hónapokban teljesen átalakítják, hogy az eleget tegyen minden olyan követelménynek, mely szükséges ahhoz, hogy a helyszínen Forma-1-es versenyeket rendezhessenek.

Ha Spanyolország újabb versenynek adhatna otthont a szezon során, azt nagy valószínűséggel a Valenciában kialakításra kerülő ringen rendeznék meg Mediterrán Nagydíj néven - melyet a helyi kormány legalább 10 millió fonttal támogatna.