A Renault hosszabbított Fisichellával

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella a jövő évben is a Renault versenyzője marad, miután a világbajnok istálló meghosszabbította a római születésű versenyző szerződését. A kérdés már csak az, ki lesz Alonso helyettese a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Fisichella, akinek jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén járt volna le a Renault-val, meghosszabbította szerződését a francia bázisú csapattal. A hírek szerint az új kontraktus újabb egy évre szól.

"Mindennél fontosabb volt számomra, hogy már korán tudjam, mi lesz velem a jövőben" - mondta az olasz versenyző. "Boldog vagyok, hogy a következő évben is a Renault-nál maradhatok. Úgy tűnik az elmúlt évek munkája meghozta a gyümölcsét."

"Köszönetet szereznék mondani a Renault F1 istállónak, és az egész Renault csoportnak, hogy bizalmat szavaztak nekem. Annak tudatában, hogy jövőm biztosítva van, 100 százalékosan a munkámra tudok koncentrálni: mindent megteszek annak érdekében, hogy a csapat megvédje a bajnoki címét az idei évben, és a pilóták pontversenyében is minél előkelőbb helyen végezzek."

A Renault ügyvezető igazgatója, Flavio Briatore a következőket fűzte hozzá Fisichella szerződéshosszabbításához: "Roppant boldogok vagyunk, hogy a következő évben is együtt dolgozhatunk Gianacarlóval, akinek komoly szerepe volt abban, hogy a tavalyi évben megnyertük a bajnokságot. Az idei évben is fantasztikusan szerepel, mellyel a csapat egyre erősebb lehet. Hisszük, hogy 2007-ben is legalább ilyen jól fog teljesíteni."

"A Renault számára mindennél fontosabb a folytonosság, és azzal, hogy Giancarlo a jövő évben is velünk marad, elértük ezt a célunkat. Az elmúlt két évben rengeteg tapasztalatot gyűjtött, ami elengedhetetlen lesz a csapat számára a jövő évben. Határozott céljaink vannak a következő évre, és Giancarlo képes lesz ezeket valóra váltani."

Azt egyelőre még nem tudni, ki lesz Fisichella csapattársa a 2007-es idényben, ám a legesélyesebb erre a posztra a csapat tesztversenyzője, Heikki Kovalainen.