Webber hisz a Williams feltámadásában

Vágólapra másolva!
Mark Webber továbbra is hisz a Williams feltámadásában, noha a grove-i bázisú csapat az elmúlt hétvégi Brit Nagydíjon csúnyán alulmaradt a többiekkel szemben. Az ausztrál versenyzőről azonban az a hír járja, hogy a jövő évben a Renault-hoz igazol.
Vágólapra másolva!

Webber számára már a szombati időmérő edzés is rossz sült el, ugyanis az FW28-as gyenge teljesítménye miatt már az első etap végén búcsúznia kellett a küzdelemtől, pedig a két héttel ezelőtt megrendezett Monte-Carlói Nagydíjat követően - ahol a dobogóért harcolhatott - komoly reményekkel érkezett Silverstone-ba. Az ausztrál versenyzőnek a vasárnapi futamon sem volt szerencséje, hiszen már az első körben feladta a küzdelmet, miután belekeveredett egy balesetbe.

Mivel a Williams az idei évben elég megbízhatatlannak bizonyult, mely miatt Webber több alkalommal is lecsúszott a biztosnak tűnő dobogós helyekről, egyes források szerint az ausztrál versenyző a jövő évben csapatot fog váltani.

Bár a Renault elsődleges célja, hogy megszerezze Kimi Raikkönent a jövő évre Fernando Alonso megüresedő helyére, a franciák vezetősége Webberrel is számol. Az ausztrál versenyző azonban elmondta, továbbra is hisz a Williams feltámadásában, bár nem feltétlenül fog szerepet játszani döntésében az, hogy a csapatnak elővásárlási joga van rá a 2007-es idényben.

"Mindig azt gondolja az ember, hogy más csapatnál jobba helyzet" - mondta, mikor arról kérdezték, maradna-e a következő évben a Williams istállónál. "Azonban mindenkinek túl kell esnie a saját problémáin. A hétvége kétségkívül borzalmasan sült el számunkra, azonban bízunk benne, hogy Montrealban jobbak leszünk."

"A következő évben jól szerepelhet a Williams, bár jelenleg csak tíz pontja van a konstruktőrök versenyében" - folytatta Webber. "Kanadában meg kell kezdenünk a pontgyűjtést. Kemény szezon lesz, de ezt mindenki tudja. Rengeteg munka áll előttünk, és egy halom problémát kell megoldanunk, hogy minden egyben legyen."

Webber jó eséllyel pályázik Fernando Alonso megüresedő helyére, különösen azért, mert menedzsere a Renault ügyvezetője, Flavio Briatore. Az angol-francia alakulat magas beosztású szakemberei úgy gondolják, az ausztrál pilóta megérdemelné, hogy a világbajnok csapatban versenyezhessen, ahol a 2001-es idényben tesztpilótaként szolgált.

"Mark első osztályú versenyző, és egy szinten van Kimi Raikönennel, Fernando Alonsóval, és Michael Schumacherrel. Egyelőre még nem bizonyította ezt, de van rá lehetősége. Boldogok lennénk, ha ismét együtt dolgozhatnánk vele" - mondta egy magát megnevezni nem kívánó, a Renault-hoz közel álló személy.

Webber azt is elmondta, élvezte a közös munkát a Renault vezetőségével, akik az elmúlt hónapokban ódákat zengtek a Williams ausztrál pilótájáról. "Először is, Pat Symonds elismerte a munkám, mikor a csapatnál dolgoztam, ami roppant jól esett. Flavio is dicsért, ő egy igazi profi."

"Boldog vagyok, hogy dicséretet kapok tőlük. Minden egyes versenyhétvégén a tudásom legjavát adom, és úgy gondolom, hogy jól versenyzek. Ha egyszer nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt szeretnéd, az még nem tragédia a karriered szempontjából. Mindent megteszek annak érdekében, hogy jól szerepeljek" - tette hozzá Webber.