Villenuve mielőbbi döntést vár a BMW-től

Vágólapra másolva!
A Forma-1 egykori világbajnoka, Jacques Villeneuve szeretné, ha a BMW Sauber istálló minél előbb döntene jövőjéről, mert már tudni szeretné, mi lesz a sorsa a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen a Brit Nagydíjnak helyet adó Silverstone-ban elmondta, semmi nem sürgeti őket, így valószínűleg csak az év végén fogják bejelenteni, ki lesz Nick Heidfeld csapattársa a 2007-es idényben.

Azonban Villeneuve tisztázta, nem szerezne az év végéig várni, ugyanis ha tudomására jut, hogy a BMW nem számol vele a jövő évben, akkor más csapatot fog keresni. Egyes értesülések szerint a kanadai versenyző már fel is ajánlotta szolgálatait a Toyota istállónak, ahol vélhetően Trulli helyét vehetné át a jövőben.

"Majd meglátjuk, mi fog történni" - mondta. "Azonban bízom benne, hogy minél előbb megtudom, mi lesz velem. Minden évben egyre korábban írják alá a versenyzők a szerződéseiket, így nem szeretnék az év végéig várni."

"Természetesen elsődleges célom, hogy a BMW-nél maradjak. Jól kijövök a csapattal, eddig minden rendben megy, és jól tudunk együtt dolgozni. Azonban ha valamilyen okból kifolyólag úgy döntenek, nem szeretnének már alkalmazni, akkor felkeresek más, számomra érdekesnek tűnő alakulatokat."

Villenuve úgy gondolja, hogy az idei évben nyújtott teljesítménye elég lesz ahhoz, hogy a BMW megtartsa őt a 2007-es idényben. Mindezek ellenére a vezetőség - egyes források szerint - azt fontolgatja, hogy jelenlegi harmadik számú versenyzőjüket, Robert Kubicát ültetik Nick Heidfeld mellé a jövő évben, melynek egyik fő oka a lengyel pilóta kisebb fizetésigénye lehet.

"Úgy gondolom, hogy eddig remekül teljesítettem, így minden okom megvan arra, hogy optimista legyek a jövőmet illetően. Véleményem szerint a következő évben is a BMW-nél maradhatok" - folytatta Villeneuve. "Ha a dolgok továbbra is ilyen jól mennek, akkor minden esélyem megvan arra, hogy meghosszabbítsák velem a szerződésemet. Olyan versenyzőknek van kontraktusuk, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint én."