Coulthard nem akar a Ferrarihoz szerződni

Vágólapra másolva!
A napokban a Ferrarival is szóba hozták a rutinos David Coulthardot, akit azonban nem szédített meg az olasz elitcsapat érdeklődése, szívesen maradna jövőre is a Red Bull alkalmazásban.
Vágólapra másolva!

Kétség kívül a Forma-1 mezőnyének egyik legrutinosabb tagja a skót Coulthard, aki tizenharmadik szezonját gyűri a száguldó cirkuszban. Tisztában van ezzel mindenki, ezért nem is volt túlságosan meglepő, amikor a brit Autosport magazin hasábjain az jelent meg, hogy a Ferrari a nem túl acélos teljesítményt nyújtó Felipe Massa helyére szerződtetné DC-t 2007-re.

Az ilyen híreszteléseknek persze lehet olyan indíttatása is, hogy ezzel nyomást gyakoroljanak a Red Bullra Coulthard szerződés-hosszabbításának ügyében. És mivel az Autosport című lap azon kevés brit médiumok közé tartozik, amelyek Coulthard-pártiak, ez még inkább elképzelhető.

A Ferrari persze nem hagyhatta szó nélkül az esetet, és határozottan cáfolta a híreket: "Nem ajánlottunk szerződést David Coulthardnak, nem is vettük fel vele a kapcsolatot ilyen ügyben"- hangzott az olasz istálló csapatfőnökének, Jean Todtnak egyértelmű válasza. A Ferrarinál különben is Michael Schumacher megtartásán és Kimi Raikkönen megszerzésén mesterkednek.

Coulthard ugyanakkor szívesen maradna jelenlegi munkaadójánál: "Továbbra is a Red Bullnál akarok maradni, és nem valami szakmai vezetőként, hanem pilótaként. Adrian Newey és a többi remek mérnök segítségével a csapat előrelendítésén akarok dolgozni"- mondta a tizenháromszoros futamgyőztes pilóta.

Az anyagi oldal Coulthard elmondása szerint nem probléma, nem a pénz motiválja. Az osztrák kiscsapatnál jelenleg is teljesítményarányos szerződése van, hiszen a Red Bull kisebb büdzséből gazdálkodik, mint mondjuk korábbi csapata, a McLaren-Mercedes. A 2005-ös szezonban például az útiköltsége egy részét is a skót állta.

Coulthard tisztában van azzal is, hogy a több mint 200 futamindulás alatt megszerzett több, mint 500 világbajnoki pont, a 13 futamgyőzelem és a 12 pole pozíció jó ütőkártya a kezében, amikor majd a tárgyalásra kerül a sor "Fizikálisan nagyon jó formában vagyok, és azt is tudom, hogy nagyon kevés olyan pilóta van a Forma-1-ben, aki nálam jobb lenne. A Raikkönenek, Schumacherek és Alonsók pedig nem elérhetőek a Red Bull számára."

Coulthardnak tehát valóban jók az esélyei a folytatásra, de szeretne minél előbb tisztán látni: "Még négy hónap van a szezon végéig, de akkor nekem lejár a szerződésem. Ha a Red Bull hosszabbítani akar velem, akkor azt tegye meg minél előbb"- követelte a skót.