Hill támogatja Mosley elképzeléseit

Vágólapra másolva!
A BRDC új elnöke, az egykori Forma-1-es világbajnok, Damon Hill teljes mértékben támogatja Max Mosley terveit, aki a közeljövőben környezetbarát anyagokat, és energiatakarékos rendszereket vezetne be a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley pénteki sajtókonferenciáján elmondta, hogy az irányító testület a 2011-es idénytől hatékonyabb, jobb fogyasztású motorokat kíván bevezetni, miután 2009-ben nyílt utat adna az energiatároló rendszerek előtt, melyek a fékezésekkor felszabaduló - jelenleg veszteségként jelentkező - energia tárolására lennének alkalmasak, amit a versenyzők az előzésekkor kamatoztathatnának.

A brit szakember elmondta, a 2011-es idénytől a motorokat nem hengerűrtartalmuk, hanem az általuk felhasznált energia alapján korlátoznák. Hill, aki szombaton sajtóközleményt adott ki, minden erejével támogatja Mosley elképzeléseit.

"A BRDC vezetőjeként örömmel fogadtam a FIA elnökének kijelentését, aki a Forma-1-ben teljes egészében bevezetné a környezetbarát anyagokat, illetve az energiatakarékos rendszereket" - mondta Hill. "A motorsport mindig is szimbiózisban volt a motorgyártók és más vállalatokkal."

"A Forma-1 mindig is jól kommunikált ezekkel a nagyvállalatokkal. A motorsport is arra ösztönözheti a motorgyártókat, hogy minél előbb térjenek át az energiatakarékos rendszerek, és motorok használatára, melyek a közutakon is egyre nagyobb számban bukkannak fel."

"A BRDC megalakulása óta fontos szerepet tölt be a motorsportban, és boldog lenne, ha segíthetné a FIA munkáját, ezen céljai érvényre juttatásában. Mindannyian azon vagyunk, hogy megtartsuk a Forma-1 jó hírnevét, és ehhez elengedhetetlen ezen a tervek megvalósítása."

"Hiszem, hogy a BRDC tagjai boldogok lennének, ha segíthetnének jobbá tenni a sportot."