A Williams nagyon csalódott

Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíj időmérő edzésének első etapjának egyik nagy vesztese Mark Webber volt, aki csak a 17. helyről rajtolhat holnap. A csapat becsületének megmentésével Nico Rosberg próbálkozott, ám a német is csak a 12. helyig jutott.
Vágólapra másolva!

A Williams-istállónál ennél fogva óriási a csalódottság. Webber éppen csak lemaradt a második etapról, és Rosbergnek sem sok hiányzott ahhoz, hogy a legjobb tízbe verekedje magát. A csapat a versenyen mindenképpen szeretné kijavítani a hibát, és erre van is esélyük.

"A sportban megesik néha az ilyesmi. Nem volt megfelelő tapadásunk, és nem is voltunk elég gyorsak"- foglalta össze az időmérő edzést Webber. "A szél állandó nehézséget okozott, de ezzel mindenkinek meg kellett küzdenie, úgyhogy ez nem lehet mentség. Jobban fel kell készülnünk az állandóan változó körülményekre. Holnap biztosan nagyon nehéz és hosszú versenyünk lesz."

Rosberg számára sem a tervek szerint alakult az edzés, így ő sem volt felhőtlenül boldog: "Ha a monacói eredményemhez viszonyítunk, akkor nagyon csalódott vagyok. Itt most nem vagyunk túl meggyőzőek, mintha visszaestünk volna a két héttel ezelőtti önmagunkhoz képest. A mai köridőim nem voltak elegendőek a legjobb tízbe kerüléshez, és ezt nagyon sajnálom."

"Fel voltunk rá készülve, hogy a Barcelonához hasonló pályákon kicsit gyengébbek leszünk, mert ezeken a ringeken nagyon sokat nyom a latba az aerodinamika. Ennek ellenére is rosszul esik a mai eredmény"- folytatta a kesergést a német. "A versenyen azért ennél jobbnak kell lennünk, hiszen a motorjaink versenyképesek a többiekkel szemben és a gumiválasztásunk is megfelelő."

"Nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült számunkra az időmérő"- kezdte a Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael. "A versenyen azonban már gyorsabbnak kell lennünk, ez egészen biztos. Egyébként ma sem sok kellett volna hozzá, hogy előrébb végezzünk, de pár tized hiányzott mindkét pilótánknak. Holnap mindent megteszünk azért, hogy pontokat szerezzünk."