Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Super Aguri istálló a Francia Nagydíj előtt tesztlehetőséget biztosít a Formula Nippon bajnokságban szereplő Sakon Yamamoto számára, ugyanis a vezetőség továbbra is hajthatatlan, és teljes japán felállással szeretne részt venni a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

Yamamoto neve nem ismeretlen a Forma-1-ben, hiszen a japán versenyző a tavalyi évben a Jordan istálló színeiben már felbukkant a Japán Nagydíjon. A hatalmas tehetségnek tartott Yamamoto akkor a pénteki szabadedzéseken bizonyíthatott, így megszerezte az induláshoz szükséges szuperlicenszet.

Az állítólagos tesztre a Francia Nagydíj előtti héten Silverstone-ban kerítene sort a csapat, ugyanis Aguri Suzuki a szezon második felében ismét vissza szeretne térni a teljes japán felállásra. A csapatvezető azonban az Idével történt incidens után már jóval óvatosabb, így az angol ringen kipróbálja Yamamotót, hogy tiszta képet kapjon a japán pilóta teljesítményéről.

Az Európa Nagydíj óta a Renault egykori tesztversenyzője, Frank Montagny tölti be Szato csapattársának szerepét, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elvette Ide vezetői engedélyét - mondván túlságosan tapasztalatlan az újonc versenyző.

Bár a Super Aguri rengeteg segítséget kap a hatalmas tapasztalattal rendelkező Montagny-tól, Aguri Suzuki továbbra is azon van, hogy teljes japán felállással álljon rajthoz csapata a királykategóriában.

Montagny jelenlegi szerződése az Amerikai Nagydíj után lejár a csapattal.

Ha Yamamoto az elvárásoknak megfelelőn teljesít Silverstone-ban, akkor leghamarabb a július 13-án megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon veheti át Montagny helyét, ami azt jelentené, hogy a francia versenyző már nem vehetne részt hazai megmérettetésén.

A legfrissebb hírek szerint a Super Aguri Silverstone-ban pályára viszi új, saját fejlesztésű karosszériáját, így akár már a Francia Nagydíjon bemutatkozhat az SA06-os.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről