Trulli bizonyítani szeretne Silverstone-ban

Vágólapra másolva!
A Toyota istálló olasz versenyzője, Jarno Trulli bízik benne, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon mellé áll majd a szerencse, és világbajnoki pontokkal hagyhatja el az angliai Silverstone-t.
Vágólapra másolva!

Trulli az idei évet borzalmasan kezdte, amit az is bizonyít, hogy hét versenyt követően még egyetlen pontja sincsen. A két héttel ezelőtt megrendezett Monte-Carlói Nagydíjon ugyan jó eséllyel pályázott a harmadik helyre, ám egy mechanikai meghibásodás miatt idő előtt búcsúznia kellett a versenytől.

A Toyota Monacóban bemutatta átalakított TF106B kódszámot viselő versenyautóját, ám Trulli és csapattársa, Ralf Schumacher is egyetértett abban, hogy a szűk utcai ringen nem jött ki igazán a módosított modell valódi ereje.

Trulli éppen ezért úgy gondolja, hogy Silverstone-ban újabb lendületre kaphat a csapat.

"Monacóban nem jött ki igazán a TF106B valós ereje, bár az új modell még így is jól teljesített a versenyen" - mondta Trulli. "Az elmúlt heti teszteken is remekül szerepelt, szóval magabiztosan várom a hétvégi futamot, hiszen meggyőződésem, hogy sikerült előrébb kerülnünk."

"Pontokért megyünk Silverstone-ba. Azt követően, hogy az idei szezonban eddig igen komoly nehézségeim voltak, készen állok a bizonyításra."

Schumacher a következőket fűzte hozzá: "Nagyon nehéz megmondani, hogy miként is teljesít a TF106B, hiszen a monacói ringen nem jött ki a valós ereje. Azonban biztos vagyok benne, hogy Silverstone-ban tisztább képet kapunk az új autóról, mely véleményem szerint jól fog teljesíteni."