Hill szerint Button nincs elkésve

Vágólapra másolva!
Damon Hill néhány kedves szóval megsimogatta honfitársa, Jenson Button hátát, és bízik benne, hogy a Silverstone-i futam meghozza a várva-várt áttörést a Hondás versenyző számára.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia a motorsport hazájának is tekinthető, ráadásul nem egy klasszist adott már a Forma-1-nek is. A száguldó cirkusz utolsó szigetországi világbajnoka Damon Hill volt, aki tíz évvel ezelőtt, 1996-ban emelhette magasba az összetett elsőségért járó trófeát. Az utolsó hazai versenyző, aki nyerni tudott a Brit Nagydíjon, David Coulthard volt 2000-ben, még a McLaren színeiben.

A skótnak hétvégén nem sok esélye lesz megismételni hat évvel ezelőtti sikerét, a közönség sokkal inkább Buttontól várja a jó eredményt. A 26 éves pilóta eddigi legjobb Silverstone-i eredménye egy negyedik hely, amit még 2004-ben kaparintott meg. Most azonban a Renault és a Ferrari utcahosszal megelőzi az egész mezőnyt, így a Hondát is, tehát nem lesz egyszerű Buttonnak még egy dobogós helyezés megszerzése sem, nemhogy a győzelemé.

"Jenson a győzelemre esélyes versenyzők közt van, és úgy gondolom, hogy adott körülmények esetén világbajnok is lehet"- nyilatkozta Damon Hill, a BRDC (British Racing Driver's Club) elnöke. "A Honda képes arra, hogy elhódítsa a vb-címet, csak az idő kérdéses. Jenson a mi országunk Forma-1-es reménysége. Megvannak a megfelelő adottságai és mindig képes magából kihozni a maximumot. Csak jobb technikai feltételek kellenek neki, és máris győzni fog."

"Nem hinném, hogy nem lenne eléggé törekvő, mint ahogyan egyesek állítják"- cáfolt rá Hill azokra, akik megkérdőjelezik a már több, mint 100 nagydíjon rajthoz álló, de még mindig nyeretlen Button képességeit. "Nagyon tiszta stílusa van, precízen vezet, és ha valaki ilyen módon kormányoz, akkor az kívülről tényleg úgy tűnhet, hogy nem ad bele mindent. De ez nem igaz! Annak idején Prost is hasonló stílusban versenyzett, mégsem kritizálták emiatt."

"De nézzük csak meg, hány éves is Jenson? 26!? Én 33 voltam, amikor debütáltam a Forma-1-ben, és utána még rengeteg nagyszerű versenyem volt. Neki is csak egyszer kell megtörnie a jeget, és utána már minden rendben lesz. Egy győzelem pozitív lökést adna neki és csapatának is, csak erre van szükségük"- vélekedett Hill, aki harminchat évesen lett világbajnok.

A brit média jelenleg a szupertehetségnek tartott GP2-ben versenyző Lewis Hamiltonnal és a pénteken rajtoló világbajnokságra készülő angol labdarúgó válogatottal van elfoglalva, így Button kicsit talán fellélegezhet. Mindenkinek csattanós választ adna, ha most tudna nyerni, mikor lekerült az újságok étlapjáról. Pályafutása első győzelme kapcsán bizonyára újra elővennék, de ezt már valószínűleg a pilóta sem bánná.