Schumacher bízik a Ferrari új fejlesztéseiben

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher magabiztos, hogy a Monte-Carlói Nagydíj óta elvégzett fejlesztések meghozzák gyümölcsüket a hétvégén Silverstone-ban, ahol a Ferrari minden eddiginél jobb formában szállhat majd harcba a futamgyőzelemért.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy az elmúlt héten megdöntötte a nem hivatalos körrekordot Barcelonában, Schumacher szent meggyőződése, hogy a Ferrari megszerezheti újabb futamgyőzelmét Nagy-Britanniában. A német versenyzőnek nagy szüksége is van a győzelemért járó 10 pontra, ugyanis hét futam után immáron 21 pont a lemaradása Fernando Alonsoval szemben a világbajnokságban.

"Úgy érzem, megfelelően beállítottuk az autókat az elmúlt héten Barcelonában, ahol a gumikat is sikeresen felkészítettük a silverstone-i megmérettetésre, így minden adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk a Brit Nagydíjon" - mondta a Ferrari sztárja. "Azt kell mondjam, jól állunk."

"Több területen is fejlődtünk, és úgy gondolom, hogy ez Silverstone-ban meg is fog mutatkozni. Véleményem szerint jól fogunk szerepelni, és minden esélyünk megvan a futamgyőzelemre. Nyilvánvalóan ez a célunk."

Schumacher továbbra is meg van győződve arról, hogy a bajnoki cím sorsa azon fog múlni, hogy az élcsapatok közül ki képes a folyamatos fejlődésre. A hétszeres világbajnok éppen ezért magabiztos, hiszen szerinte a Ferrari nagyon jól áll ezen a téren.

"Minden azon múlik, ki tud nagyobb fejlődést elérni" - mondta. "Ez lesz a döntő a bajnokság végkimenetelében is, ám a Ferrari véleményem szerint abszolút jól áll a fejlesztések terén, így nem is aggódom különösebben."

"A verseny- és tesztcsapat mindent megtesz annak érdekében, hogy versenyről versenyre javuljunk. E nélkül ugyanis nem megy. Mindent bele kell adnunk, ha el akarjuk érni a szezon elején kitűzött céljainkat."