Alonso óvatos Silverstone-nal kapcsolatban

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso szerint a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon minden eddiginél komolyabb csata bontakozhat ki a Michelin és a Bridgestone között, ám ennek ellenére úgy érzi, jó lehet a Renault Silverstone-ban.
Vágólapra másolva!

Bár a Bridgestone legújabb fejlesztésű abroncsának köszönhetően Michael Schumacher az elmúlt héten megrendezett tesztprogramon új pályacsúcsot állított fel Barcelonában, Alonso meg van győződve arról, hogy a hétvégén a Michelin partiban lesz a japánokkal.

"A Michelin abroncsok fantasztikusan muzsikáltak Silverstone-ban, mikor pár hónappal ezelőtt a helyszínen teszteltünk, így biztos vagyok benne, hogy a hétvégén is erősek lesznek" - mondta Alonso. "Azonban nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, mert még bármi megtörténhet."

"Az elmúlt versenyeken bebizonyosodott, hogy a hétvége során napról napra változnak az erőviszonyok, így meg kell várnunk, miként alakulnak a dolgok, és hogy milyen teljesítményt fogunk nyújtani vasárnap délután."

Annak ellenére, hogy nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a gumifronton, Alonso elmondta, abszolút meg van elégedve az R26-os teljesítményével, mely remekül veszi a silverstone-i gyors kanyarokat, illetve íveket.

"Magabiztos vagyok" - mondta. "Jól szerepeltünk a verseny előtti teszteken, és a silverstone-i pálya karakterisztikája is fekszik az R26-osnak, szóval semmi ok az aggodalomra. Mindezek ellenére nem szeretnék felelőtlenül nyilatkozni és azt mondani, hogy igen, győzni fogunk a hétvégén. A Ferrari is nagyon erős lesz, míg a McLarent sem szabad elfelejteni, főleg ha hozzák a Monacóban mutatott teljesítményüket. Nem lesz egyszerű a verseny, de szerintem jó eséllyel pályázunk a futamgyőzelemre."

Alonso csapattársa, Giancarlo Fisichella is várja már a hétvégi versenyt, ugyanis elmondása szerint minden eddiginél jobb teljesítményre lehet képes a Brit Nagydíjon.

"Úgy érzem, jól kezdtük az idei évet, és sokkal jobb pozícióban vagyok, mint a tavalyi évben ilyenkor voltam" - magyarázta az olasz versenyző. "Ha problémamentes lesz a versenyem, akkor könnyedén felállhatok a dobogóra."

"Azonban ha valami közbejön, és csak a mezőny végéről rajtolhatok, akkor Monacóhoz hasonlóan itt is agresszíven fogok támadni, és mindent megteszek annak érdekében, hogy előrébb kerüljek. Minden eddiginél erősebb vagyok. Silverstone az egyik kedvenc pályám, így izgatottan várom a hétvégét."