Coulthard nem vár csodát Silverstone-ban

Vágólapra másolva!
David Coulthard hazai versenyére készül, ám a silverstone-i hétvége előtt nyugalomra inti az eufóriára hajlamos drukkereit. A Monacóban dobogós skót szerint ugyanis a Brit Nagydíjon néhány pont megszerezésénél több nem várható.
Vágólapra másolva!

A Red Bull Racing rutinos pilótája Monte-Carlóban a harmadik helyet szerezte meg, és ezzel megnövelte rajongói étvágyát. A DC-fanatikusok ugyanis Silverstone-ban is hasonlóan jó eredményt várnak Coulthardtól. A skót azonban igyekezett lehűteni a túlzott elvárásokat.

"Természetesen a jól sikerült monacói futam után jó hangulatban utazunk Silverstone-ba, de a Brit Nagydíj sokkal nehezebb lesz"- nyilatkozta Coulthard, aki az egykori katonai repülőtér területén felépített pályán már a legutóbb szerencsét hozó Superman nélkül fog körözni (Monte-Carlóban a Superman visszatér című filmet reklámozta a Red Bull istálló).

Az elmúlt héten Coulthardék Barcelonában számukra talán az év legfontosabb tréningjét hajtották végre, mert itt tesztelték a Silverstone-ban debütáló, Adrian Newey tervei alapján átalakított RB2-es modellt. "Rengeteg kilométert tudtunk megtenni, és ez nagyon fontos. Az egyik legfőbb feladatunk a gumiválasztás volt"- mondta a skót az új aerodinamikai elemekkel ellátott járgány teszteléséről.

A brit ringen viszont a Red Bullnak több nehézsége lesz, mint a hercegségi utcai pályán volt, legalább is a 35 éves pilóta szerint: "A pálya karaktere nem fekszik az autóinknak ebben az évben. A célunk ettől függetlenül a pontszerzés, de az is nagyon nehéz lesz, ha csak valahonnan a mezőny közepéről tudunk rajtolni. Pedig erre kell számítanunk."- fejezte be Coulthard, aki az idei szezonban eddig hét pontot szerzett.