Vágólapra másolva!
Michael Schumacher nincs könnyű helyzetben. Amióta a Monacói Nagydíj időmérő edzésén az utolsó másodpercekben keresztbeállt autójával, azóta mindenki a németet támadja. Ezúttal Mark Webber követeli, hogy a világbajnok tisztázza tettét.
Vágólapra másolva!

Schumacherre különösen amiatt néznek ferde szemmel a versenyzők, mert a Ferraris is elnökségi tagja a pilóták érdekvédelmi szervezetének, a GPDA-nak. A soron következő Brit Nagydíj egyik szabad órájában a németnek el kell számolnia tettével. A megbeszélést Mark Webber már izgatottan várja.

A pilóták közül többen is azt szorgalmazzák, hogy Michael Schumachernek le kell mondaina vezető tisztségéről, az ausztrál Webber viszont azt szeretné, ha az ügyet a külvilág bevonása nélkül rendeznék le egymás közt. "Nekünk pilótáknak profiként kell viselkednünk ebben a helyzetben is, Michael álláspontját pedig először csak nekünk kell hallanunk."

"Csak egyetlen ember van, aki pontosan tudja, hogy mi történt Monte-Carlóban, és ez ő maga"- folytatta a Williams versenyzője. "Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit fog mondani a monacói időmérő utolsó 60 másodpercében történtekről. Érdekes lesz, hogy a története egyezik-e majd a korábban elhangzottakkal."

Webber szerint a most már több, mint egy hete húzódó ügynek még korán sincs vége: "Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari már szeretne túllépni Monacón. Azonban rajtuk kívül ezt egyelőre még senki nem akarja."

"Schumacherék hiába akarják elfelejteni azt a szándékos kis bakit, szerintem az angol média nem ugyanúgy gondolkodik, mint ők"- fejezte be az ausztrál pilóta. A Forma-1-nek viszont jót tenne, ha minél előbb lezárulna ez az egyelőre még valóban több homályos részt tartalmazó történet.