Trulli hisz a Toyota új autójának erejében

Vágólapra másolva!
A Toyota istálló olasz versenyzője, Jarno Trulli hisz a TF106B kódszámot viselő modell erejében, miután a továbbfejlesztett versenygép az elmúlt hétvégén megrendezett Monte-Carlói Nagydíjon jól vette az akadályokat.
Vágólapra másolva!

A japán csapat továbbfejlesztett versenygépe fantasztikusan teljesített Monacóban, ahol Jarno Trullinak minden esélye megvolt arra, hogy felállhasson a dobogóra, ám egy váratlan hidraulikai probléma miatt végül a harmadik helyről kellett feladnia a küzdelmet.

A Toyota a héten sem pihent, és keményen dolgozott Barcelonában, hogy még jobban megismerhessék az új modellt. Trulli is jelen volt a katalán ringen, és bár nem volt problémamentes a tesztprogramja, úgy véli, rengeteg lehetőség van még az új fejlesztésű autóban.

"Csütörtökön igen nehéz dolgunk volt, mert az elektronika megadta magát, ám pénteken már minden rendben ment" - mondta Trulli. "Még mindig csak ismerkedem az új autóval, de érzem, hogy van benne lehetőség."

"Egyelőre még nem megy úgy, ahogy én szeretném, így rengeteg munka áll előttünk. Az eheti teszteken kicsit küszködtem a vezethetőségével, ám biztos vagyok benne, hogy hamarosan minden hibáját kijavítjuk."

A kölni bázisú csapat borzalmasan kezdte az idei évet, ugyanis a TF106-os modell egyszerűen nem tudta üzemi hőfokra hevíteni a Bridgestone tappancsokat. Trulli ugyan bevallotta, hogy az új fejlesztésű autó sem oldotta meg teljesen ezt a fajta problémát, azonban már sokkal jobban a helyzet, mint korábban volt.

"Ami az abroncsokat illeti, már sokkal jobb a helyzet" - magyarázta. "Sikerült fejlődést elérnünk, azonban még mindig nehezen tudjuk üzemi hőfokra hevíteni a Bridgestone gumikat, így tovább kell dolgoznunk. Hogy mi lesz Silverstone-ban? Nehéz lenne megmondani, majd meglátjuk."