Vágólapra másolva!
A Forma-1-es versenyzők továbbra is azt követelik Michael Schumachertől, hogy tisztázza a Monte-Carlói Nagydíj szombati időmérő edzésén történteket, melyre a GPDA következő, Silverstone-ban megrendezésre kerülő ülésén lehetőséget biztosítanak.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a versenybírók bűnösnek találták Schumachert a Monacóban történtekért, a német versenyző riválisai azt szeretnék, ha a Ferrari sztárversenyzője előttük is tisztázná magát, és elmondaná, mi is történt pontosan a Rascasse kanyarban.

A versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) tagjai most lehetőséget biztosítanak Schumachernek arra, hogy zárt ajtók mögött beszéljen a történtekről a jövő hétvégén esedékes silverstone-i ülésükön.

Mivel a GPDA egyik legfőbb törekvése, hogy növelje a versenyzők biztonságát, a tagok úgy érzik, tűrhetetlen, hogy egyik vezetőjük éppen az ő biztonságukat veszélyeztette az elmúlt futamon Monacóban. Éppen ezért a Forma-1-ben résztvevő pilóták arra szólították fel Schumachert, tisztázza a történteket, hogy ismét tiszta vizet önthessenek a pohárba, és tovább folytathassák a közös munkát.

Bár cáfolták azon híreszteléseket, melyek szerint többen Schumacher lemondását követelik a GPDA éléről, megbízható források úgy tudják, hogy egyes tagok továbbra is azon vannak, hogy kizárják a német versenyzőt a szervezetből.

Jarno Trulli, a GPDA egyik igazgatója azonban cáfolta, hogy hivatalos kezdeményezés érkezett volna hozzájuk Schumacher ügyével kapcsolatban, azonban ő is bevallotta, szeretné, ha tisztázná magát Schumacher a Monacóban történtek miatt.

"Igen, valóban lesz egy találkozó a versenyzők között Silverstone-ban, ahol a legfőbb téma Michael lesz. A GPDA tagjaikén mindannyian kérdéseket szeretnénk feltenni neki. Nem gyanúsítgatni akarjuk, mindössze csak megbeszélni vele a történteket."

Egyesek viszont nem olyan nyugodtak, mint Trulli, és továbbra is azt hajtogatják, hogy egy ilyen eset után semmi keresnivalója Schumachernek a GPDA táborában. Megbízható források szerint azonban a silverstone-i ülésen (nem hivatalosan) fel fogják kérni Schumachert, hogy mondjon le az elnöki posztról.

"Nem kényszeríthetjük arra, hogy mondjon le, de meg fogjuk rá kérni. Bízunk benne, hogy elég okos ahhoz, hogy megértse, miért érezzük ezt a lépést helyesnek" - mondta egy magát megnevezni nem kívánó forrás.

Schumacher is megszólalt az ügyben, aki elmondta, egyelőre még nem értesült arról, hogy kollégái beszélni óhajtanak vele a Monacói incidens miatt.

"Nem hiszem, hogy a versenyzőknek beszélni kellene velem erről, mert szerintem, ha valakivel, akkor a stewardokkal kellene felvenniük a kapcsolatot" - mondta Michael. "Már beszéltek velem, és mindent elrendeztünk. Nem a versenyzők dolga, hogy megbeszéljék velem ezt az ügyet."

Bármi is történjen a megbeszélésen, valószínűleg újabb vita bontakozik majd ki a GPDA-n belül.

A McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa például a hét elején már elmondta, ha Schumacher továbbra is az elnöki poszton marad, akkor ő távozik a szervezetből.

"Véleményem szerint nincs keresnivalója egy ilyen versenyzőnek a GPDA élén. Ezt az ügyet meg fogjuk beszélni a következő ülésünkön Silverstone-ban. Azonban ha továbbra is az elnöki poszton marad, akkor én mondok le a tagságomról."