Button nem vár sokat a Brit Nagydíjtól

Vágólapra másolva!
Jenson Button figyelmeztette hazai szurkolóit, hogy ne várjanak tőle győzelmet a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, ugyanis a Honda egyelőre még nem képes felvenni a versenyt riválisaival.
Vágólapra másolva!

"Nem hiszem, hogy esélyünk lenne a győzelemre Silverstone-ban, mert egyelőre nem érjük el a Renault és a Ferrari sebességét" - mondta a brit pilóta a The Guardian c. lapnak adott nyilatkozatában.

"Szerintem maximum a McLaren versenyzőivel vehetjük majd fel a harcot, és velük vívhatunk csatát a pontszerző helyekért" - folytatta Button. "Minden tervezett munkát elvégeztünk a héten Barcelonában, így felkészülten várjuk a Brit Nagydíjat. Sajnos azonban nem fogjuk tudni teljes mértékben kielégíteni hazai szurkolóinkat, akik a futamgyőzelemben bíznak, de hiszem, hogy a Honda hosszú távon sikerrel járhat."

Azt követően, hogy a téli tesztek során kimagasló teljesítményt nyújtott a Honda, Buttont sokan bajnoki esélyesnek tartották a szezon elején, ám a brackley-i bázisú csapat már az első verseny óta gyengélkedik. Button azonban bízik benne, hogy ha elered az eső, akkor akár még a győzelem is elérhető távolságba kerülhet.

"Hiszem, hogy az autó jó alapokon nyugszik, ám még több leszorító erőre, és extra lóerőkre lenne szükségünk ahhoz, hogy hozni tudjuk az eredményeket" - vélekedett Button. "Nem egyszerű az, mikor mindent beleadsz, és így is csak az ötödik-hatodik helyet tudod megszerezni."

"Értem én, hogy a rajongók napos, száraz időjárást szeretnének a verseny napján, azonban az eső igencsak megkavarná az esélyeket."

Bár eddig nem sok öröme volt a csapatnak az idei évben, Button mégis úgy véli, hogy a jövőben a Honda feltámadhat.

"Tudom, hogy nem fogják feladni, és azt is tudom, mik a céljaik" - magyarázta Jenson. "Az új szélcsatorna megépítésével bizonyították elkötelezettségüket, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy harcba szállhassunk a bajnoki címért. Azonban nem egyszerű a helyzetünk. Én bízom a csapatban, ám egyelőre még nem jönnek az eredmények."