Rossi: Nem tudnék harcba szállni a nagyokkal

Vágólapra másolva!
Azt követően, hogy meghosszabbította szerződését a Yamahával, a MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi elhintette, ugyan továbbra is komolyan gondolja a szériaváltás lehetőségét, nagy valószínűséggel soha nem szerződik a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

A hét elején Rossi bejelentette, a jövő évben is a Yamahát erősíti majd a MotoGP-ben, mellyel biztossá vált, hogy az olasz versenyző a 2007-es idényben nem próbál szerencsét a királykategóriában.

Ugyan továbbra is komolyan gondolja a szériaváltás lehetőségét, Rossi bevallotta, mikor Valenciában a többi F1-es versenyző mellett tesztelt a Ferrarival, rádöbbent, hogy képtelen lenne felvenni a lépést a nagymenőkkel.

Mivel csak egy évre hosszabbított Rossi a Yamahával, egyből felreppentek olyan híresztelések, melyek szerint a sztárversenyző továbbra is komolyan gondolja az elitkategóriát. Bár Rossi bevallotta, valóban szem előtt tartja a szériaváltás lehetőségét, nem szeretne a Forma-1-be szerződni.

"Lehetőségem volt arra, hogy a világ legjobb autójával, és a Forma-1 legfantasztikusabb versenygépével kipróbáljam a határaimat" - mondta Rossi csütörtökön Mugelloban. "Arra a következtetésre jutottam, hogy a motorosok között jobb teljesítményre vagyok képes, és csak itt tudom felvenni a versenyt az élmenőkkel."

"Mikor tavaly novemberben Mugelloban teszteltem, még biztos voltam abban, hogy a jövő évben a Forma-1-ben fogok versenyezni. Fioranoban is élveztem a munkát, ám szomorú voltam amiatt, hogy egy másodperccel voltam lassabb, mint Schumacher."

"Aztán februárban Valenciába utaztam, ahol a többi versenyzővel együtt kezdtem meg a tesztelést. A spanyol ringen valós képet kaptam a Forma-1 légköréről, és a média által generált hatalmas nyomásról, és ott döntöttem" - magyarázta Rossi.

"Egy boxban voltam Schumacherrel, és már akkor láttam a kettőnk közti különbséget. Mindig is rajongtam az autókért, gyors is vagyok, azonban nem egyszerű a győzelem. Biztos vagyok benne, hogy egy nap az autóversenyzésben is kipróbálom magam, de nem hiszem, hogy az a Forma-1 lesz."