Button: Remélem Schumacher marad

Vágólapra másolva!
Jenson Button azok táborát erősítik, akik azt szeretnék, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a következő szezonban is folytassa pályafutását. A Honda versenyzője még elmondta, hogy céljai közt szerepel a világbajnoki cím megszerzése is.
Vágólapra másolva!

Button azon a véleményen van, hogy a Forma-1 egyik legnagyobb egyéniségének folytatnia kell versenyzői pályafutását: "Remélem, hogy Schumacher még sokáig velünk marad"- nyilatkozta a 26 éves angol, aki tisztába van vele, hogy a veterán németnek nagyon sokat kell dolgoznia azért, hogy a megfelelő kondiban legyen. "Mindent megtesz azért, hogy tartsa a lépést velünk, fiatalabbakkal. A győzni akarása viszont páratlan a jelenlegi mezőnyben."

Button a rekordhalmozó Schumacher méltatása után saját jövőjéről is beszélt: "Egyetlen célom, hogy világbajok legyek." Valószínűleg ezzel vannak így mások is, és a brit azért hozzátette, hogy ez nem a közeljövőben fog megvalósulni. "Sajnos jelen pillanatban nem tudjuk felvenni a versenyt a Renault-val és Alonsóval. Rengeteget kell még dolgoznunk, ha a csúcsra karunk érni."

Button egyébként kalandos történet után maradhatott jelenlegi csapatánál, ugyanis 2006-ra aláírt a Williams-hez, de aztán mégis meggondolta döntését, kivásárolta magát a szerződéséből és így továbbra is a Honda alkalmazásában maradhatott. A brit hazai versenyén, Silverstone-ban minél jobban akar szerepelni, és szerinte erre jó esélye is van: "A győzelem sem elérhetetlen. Silverstone a kedvenc pályáim közé tartozik, így biztosan jól fogok teljesíteni."

Button remekül bánik a négykerekűekkel, de szabadidejében szívesen pattan kétkerekűek nyergébe is, és már a Tour de France lázában ég: "Szenvedélyes bringás vagyok, persze biztosan nem vágnék neki a Tour távjának." A francia körverseny még kicsit odébb van, előtte még lesz egy labdarúgó világbajnokság, ahol Button hazájának fog szurkolni, és az angol csapat összes mérkőzést figyeli majd a tévében.