Hamilton lehet Alonso csapattársa 2007-ben

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint a McLarennek nem lesz más választása, mint az, hogy felajánlja neki egyik versenyzői ülését a következő idényben, feltéve, ha a szezon további részében is dominálni fog az F1 előszobájaként emlegetett GP2-es szériában.
Vágólapra másolva!

A brit tehetség nem kizárt, hogy a 2007-es idényben Fernando Alonso csapattársa lesz a McLarennél, feltéve, ha Kimi Raikkönen az idény végén a távozás mellett dönt. A csapat igazgatója, Ron Dennis is ezt a feltételezést támasztotta alá, mikor a hét elején kijelentette, véleménye szerint Hamilton a jövő évben bemutatkozik a Forma-1-ben.

Bár korábban arról is volt szó, hogy a jövő évben kölcsönadják egy másik csapatnak, Hamilton világosan kijelentette, mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2007-es idényben a McLaren versenyzőjeként debütálhasson a királykategóriában.

"Egyre jobban érzem, hogy felkészültem a Forma-1-re. A McLarennél szeretnék versenyezni" - kezdte mondandóját Hamilton. "Ha lehetőségem lesz megszerezni az egyik versenyzői ülést, akkor két kézzel meg fogom ragadni azt. Minden erőmmel azon vagyok, hogy lehetőséget kapjak a bizonyításra."

"Úgy gondolom, ha az elmúlt hétvégéhez hasonlóan teljesítek a szezon további részében, akkor nem fognak tudni nemet mondani nekem, feltéve, ha mondjuk Michael Schumacher nem kerül képbe."

A McLaren azonban arról híres, hogy nem szívesen igazol kezdő versenyzőket. A legutóbbi eset, mikor újonccal álltak rajthoz, 1995-ben a Csendes-óceáni Nagydíjon történt, mikor Jan Magnussen helyettesítette a sérült Mika Hakkinent.

Legutóbb 1993-ban fordult elő, hogy a McLaren egy újonc versenyzővel kezdte meg a szezont. Akkor Michael Andretti sorakozott fel a rajtrácsra a wokingiak színeiben.

Az is elképzelhető lenne, hogy a McLaren a jövő évben tesztversenyzőként alkalmazná a színes bőrű versenyzőt, akit egy évvel később, 2008-ban vetnének be élesben. Hamilton azonban tisztázta, mindenképpen versenyezni szeretne.

"Versenyző vagyok, nem tesztpilóta" - mondta. "A jövő évben is versenyeznem kell. Nyilvánvalóan van előnye a tesztpilótai állásnak, azonban csak akkor, ha a versenyhétvégék pénteki szabadedzésein lehetőség van a körözésre, mellyel megismerheted az összes ringet. Ám ez a McLarennél nem is jöhet szóba."

"Nekem az a véleményem, ha egy vagy két évet kihagy az ember, azzal rengeteget veszít."