A Ferrari készen áll a visszavágásra

Vágólapra másolva!
Felipe Massa biztos benne, hogy a Ferrari vissza fog vágni a Monte-Carlóban történteket követően, és a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon minden eddiginél jobban szerepelnek majd.
Vágólapra másolva!

Az olasz alakulat valószínűleg minél előbb el szeretné felejteni a Monacóban történteket, ahol versenyzőik az utolsó két helyről várhatták a futam rajtját - melyre még nem volt példa a Ferrari történetében. A versenyen csak Schumacher szerzett pontot, aki a boxból rajtolva végül az ötödik helyen ért célba.

Massa, aki csúnyán összetörte autóját az időmérő első etapjában, a kilencedik pozícióban fejezte be a versenyt, így pont nélkül távozott a hercegségből.

Ugyan az élcsapatok közül csak a Ferrari maradt távol az április végén Silverstone-ban megrendezett tesztprogramtól, Massa mégis úgy gondolja, mindenük megvan ahhoz, hogy jól szerepeljenek Angliában.

"Tudom, hogy nagyobb eséllyel indulnak azok, akik a verseny előtt teszteltek a helyszínen, azonban szerintem mi is versenyképesek leszünk Silverstone-ban" - mondta Massa az Autosport-nak adott nyilatkozatában, az eheti teszteknek helyet adó Barcelonában.

"Megvan a sebességünk, és a héten megrendezésre kerülő tesztprogram során megfelelően felkészíthetjük autóinkat a Brit Nagydíjra."

Massa úgy véli, a Monte-Carlóban elszenvedett versenységük után, a jövő hétvégi Angol Nagydíjon minden rendben lesz, és ismét harcba szállhatnak majd a győzelemért.

"Minél előbb el szeretnénk felejteni az elmúlt hétvégét, bár autóink remekül mentek, és a beállítások is optimálisak voltak, így magabiztosan várhatom a következő futamot" - magyarázta a brazil. "Az én hibám volt, hogy az időmérőn összetörtem az autóm, pedig maga a versenygép rettenetesen jól ment. Éppen ezért gondolom azt, hogy Silverstone-ban visszavághatunk."