Vágólapra másolva!
A McLaren istálló tesztversenyzője, Pedro de la Rosa kijelentette, ha a Monte-Carlói Nagydíjon történtek után nem mond le Michael Schumacher a versenyzők érdekvédelmi szervezetének éléről, akkor hátat fordít a GPDA-nak.
Vágólapra másolva!

Több kollégájával egyetemben, Pedro de la Rosa is fel van háborodva Michel Schumacher viselkedésén, aki a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén a stewardok véleménye szerint szándékosan állt keresztbe a Rascasse visszafordítóban, hogy ellenfelei ne tudják elvenni tőle a pole pozíciót.

Már szombat délután felreppentek olyan híresztelések, melyek szerint egyes versenyzők felszólították Schumachert, hogy mondjon le s GPDA éléről, azonban de la Rosa világosan kijelentette, ha a hétszeres világbajnok nem lép vissza, akkor ő fog távozni.

"Úgy gondlomom, hogy amit csinált, az egy héteszes világbajnoktól elfogadhatatlan" - mondta felháborodva de la Rosa Monacóban. "Ha egy Idéhez hasonló versenyző tette volna ezt meg, akkor annak biztosan elveszik a szuperlicenszét."

"Véleményem szerint nincs keresnivalója egy ilyen versenyzőnek a GPDA élén. Ezt az ügyet meg fogjuk beszélni a következő ülésünkön Silverstone-ban. Azonban ha továbbra is az elnöki poszton marad, akkor én mondok le a tagságomról."

Eközben Coulthard, aki szintén igazgatósági tagként van jelen a GPDA-ban, cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a Monacóban történtek miatt kizárnák Schumachert a versenyzők érdekvédelmi szervezetéből.

"Először is, hallottunk a pletykákról, de nem volt téma ez a GPDA igazgatói között" - mondta Coulthard. "Talán a többiek beszéltek erről, de az igazgatóság nem kíván belefolyni ebbe a vitába. Egyelőre még senki nem vette fel a kapcsolatot az irodánkkal, pedig nem kellene messzire menniük."

"A GPDA feladata, hogy biztosítsa a versenyzők biztonságát, nem pedig az, hogy beleszóljon a stewardok döntésébe, és továbbgondolja azt. A két dolog teljesen elkülönül egymástól. El kell keserítenem azokat, akik lemondásra szólították fel Schumachert, hiszen ő az egyik legaktívabb alapító tagja a GPDA-nak, így helye abszolút biztonságban van."