A Ferrari nem fog rágódni a történteken

Vágólapra másolva!
A Ferrari sportigazgatója, Jean Todt elmondta, csapatuk nem fog rágódni a Monte-Carlói Nagydíjon történtek miatt, noha még a mai napig az események hatása alatt vannak, ugyanis véleményük szerint nem követtek el semmi rosszat.
Vágólapra másolva!

Schumacher rengeteg kritikát kapott kollégáitól, és a sport bennfenteseitől, miután a Monacói Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén vitatható körülmények között keresztbeállt a Rascasse visszafordítóban, ezzel megakadályozva ellenfeleit abban, hogy elvegyék tőle a pole pozíciót.

A stewardok egész éjszaka tanácskoztak, majd nem sokkal éjfél előtt bejelentették, véleményük szerint Schumacher szándékosan állította le autóját az utolsó előtti kanyarban, így az összes mért körét eltörölték, aminek következtében az utolsó helyről kellett megkezdenie a monacói futamot.

A Ferrari cáfolta, hogy szándékos esetről lenne szó, ám mivel fellebbezésnek nem volt helye, bele kellett törődniük a versenybírák döntésébe. Jean Todt azonban csalódott volt azok után, hogy miként viselkedtek Schumacherrel a kollégák.

"Meg voltam lepve, azonban egy olyan világban élünk, ahol az emberek könnyen túlreagálják a dolgokat" - mondta Todt. "Én soha nem tennék ilyet, mindig megpróbálok a dolgok mögé látni, és csak azután vonom le a megfelelő következtetéseket. Michael már a múltban is vétett hibákat, ő sem tökéletes."

"Michael is jól tudja, hogy hibázott, azonban nem hiszem, hogy létezik olyan világbajnok a földön, aki elmondhatja magáról, hogy még soha nem botlott meg. Szombaton Michael hibázott, azonban sportszerű volt, nem akarta keresztülhúzni a többiek számítását. Hosszú megbeszélés után döntöttek sorsáról, azonban mindenkinek megvan a saját véleménye az esetről."

"Jól tudom, hogy az emberek többsége azt állítja, hogy Michael szándékosan állt keresztbe. Bár a telemetria adataival megpróbáltuk bebizonyítani, hogy versenyzői hibáról van szó, a stewardok ezt nem vették figyelembe. Úgy gondolom, hogy mivel mindenki kétségek között volt, úgy tartották helyesnek, hogy közbelépnek. Néha előfordul az ilyen, de már vége."

Todt azonban hozzátette, a Monacói Nagydíjon történtek valószínűleg nem fogják befolyásolni Schumachert döntésében.

"Minden második hétvégén megvan a lehetőségünk arra, hogy kommentáljuk a történéseket. Tudjuk, hogy hol állunk, tudjuk hova tartunk, és azzal is tisztában vagyunk, hogy egymás nélkül semmire nem lennénk képesek."

Bár Todt és a Ferrari is kritikus szavakkal illette a versenybírákat, akik véleményük szerint túlságosan kemény büntetéssel sújtották Michaelt, a sportigazgató hangsúlyozta, nem változott meg a véleményük a Nemzetközi Automobil Szövetségről.

"Annak ellenére, hogy nem értünk egyet a FIA döntésével, teljes mértékben tiszteletben tartjuk a szövetség határozatát, és a továbbiakban is készen állunk az együttműködésre. Nem lehetünk mindig azonos véleményen. El kell fogadnunk a döntésüket, azonban nem kell feltétlenül egyetértenünk vele. Szerintünk túl kemény büntetést szabtak ki Michaelre."