Brawn szomorú Rossi döntése miatt

Vágólapra másolva!
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn bevallotta, roppant csalódott volt amiatt, hogy a MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi úgy határozott, továbbra is a motorosok közt marad, és egyelőre nem szerződik a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

Több hónapos várakozás után Rossi szerdán hivatalos közleményében erősítette meg, hogy a továbbiakban is a MotoGP-ben képzeli el a jövőjét, és bár az elmúlt évben megrendezett tesztprogramok során lenyűgözte a Ferrari vezetőségét, egyelőre még biztosan nem szerződik a Forma-1-be.

"Mindannyian meg voltunk elégedve a teszteken nyújtott teljesítményével, azonban a döntés az ő kezében volt" - mondta Brawn. "Talán úgy érezte, van még mit bizonyítania a motorosok között. Annak ellenére, hogy már évek óta nincs ellenfele a MotoGP-ben, most úgy tűnik mégis talált új kihívást saját szériájában."

Brawn azonban tisztázta, véleménye szerint Rossi elég tehetséges ahhoz, hogy az autóversenyzők közt is megállná a helyét.

"Nagyon érdekes lett volna" - mondta. "Viszont nehéz lenne megmondani, mi történt volna, ha a Forma-1-ben folytatja. A teszteken fantasztikus teljesítményt nyújtott, azért is vettük olyan komolyan."

Mikor arról kérdezték, hogy véleménye szerint a későbbiekben lesz-e helye az F1-ben Rossinak, Brawn a következőket mondta: "Nem kizárt, hogy később meggondolja magát, ám soha nem lehet tudni. Szerintem pár év múlva felbukkan majd a királykategóriában."

Rossi, akit sokáig Michael Schumacher lehetséges utójaként tartottak számon a Ferrarinál, most végleg kikerült a képből, így egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a McLaren finn versenyzője, Kimi Raikkönen érkezik majd a csapathoz a 2007-es idényben.

Mikor arról kérdezték, tudott-e Rossi Schumacher, vagy Raikkönen jövőbeli szándékairól, mikor meghozta döntését, Brawn határozottan kijelentette: "Nem!"

"A Ferrari még nem döntött jövő évi felállásáról. Természetesen az év végéig minden apró mozaikot a helyére kell raknunk" - folytatta a műszaki igazgató. "Azonban szép lett volna, ha Rossi is képben maradt volna. Bosszantó, hogy ez nem így történt."