A Pirelli visszatérne a Forma-1-be

Vágólapra másolva!
A Pirelli először erősítette meg hivatalosan is a híreket, melyek szerint komolyan fontolgatják visszatérésüket a Forma-1-be. A nagyvállalat bejelentette, leadták nevezésüket a 2008-as bajnokságra, mikor már csak egy beszállító lesz a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hét elejétől várja azoknak a beszállítóknak a pályázatait, akik a 2008-as idénytől egyedüliként szeretnék ellátni termékeikkel a Forma-1-es csapatokat.

A legfrissebb hírek szerint a Bridgestone, illetve a - valószínűleg szintén pályázó - Michelin mellett, az olasz gumigyártó cégóriás, a Pirelli is komolyan érdeklődik a Forma-1 iránt. Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója az eheti Autosport magazinban megerősítette, vállalatuk készen áll a visszatérésre.

A Pirelli legutóbb az 1989-es és az 1991-es évad között látta el abroncsaival partnercsapatait a Forma-1-ben, míg legutóbbi győzelmüket utolsó évükben, a Kanadai Nagydíjon aratták.

"Komolyan gondolkodunk a visszatérésen, hiszen tetszik az egybeszállítós rendszer, ahol az abroncsokat teljes mértékben kontrol alatt tartja a szövetség" - mondta Hembery. "Emellett a Le Mans és a rali versenyeket sem felejtjük el. Egyelőre még nem döntöttünk, teljesen nyitottak vagyunk az egyes szériák felé. Nem is érdekel, hogyan alakul a jövőnk, nekem csak az számít, hogy ahol jelen vagyunk, ott jól teljesítsünk."

A Bridgestone már korábban megerősítette, hogy pályázni fog a kizárólagos beszállítói posztra, míg a Michelin egyelőre még nem döntötte el, mihez szeretne kezdeni a jövőben, miután az idei év végén kivonul a Forma-1-ből.

Nick Shorrock a Michelin F1-es részlegének vezetője a következőket mondta: "Továbbra sem változott az álláspontunk: megvárjuk, milyenek lesznek a feltételek, és majd eldöntjük, megfelelőnek találjuk-e azokat. Jelenleg azt tudjuk, milyen technikai szabályok vannak érvényben a 2006-os idényben, ám azt, hogy mi lesz 2008-ban, még nem lehet tudni."