Alonso: Nem szabad leírni a Ferrarit

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso figyelmeztetett, a Ferrari továbbra is jó eséllyel pályázhat a pole pozícióra a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon, noha a csütörtöki szabadedzéseken relatíve gyengébben teljesítettek.
Vágólapra másolva!

Michael Schumacher csak a tizenötödik helyen végzett a csütörtök délutáni szabadedzésen, ahol a Michelines csapatoké volt a főszerep.

Alonso azonban figyelmeztetett, nem szabad leírni a Ferrarit, hiszen Alexander Wurz a Williams-szel megmutatta, mire is lehetnek képesek a Bridgestone-os csapatok a szombati időmérőn. Az osztrák tesztversenyző a csütörtöki második edzést az élen fejezte be a japánok abroncsaival felszerelt FW28-as modellel.

"Mindenki számára nehéz volt a csütörtöki edzésnap" - mondta Alonso. "Nehéz megmondani, hogy az abroncsok miként teljesítenek az első körökben, hiszen szinte az egész nap folyamán ugyanazzal a gumigarnitúrával futottunk."

"Senki nem tudja, hogy a Michelin vagy a Bridgestone, miként teljesít az első körben. Wurz az első helyen végzett a második tréningen, így a Bridgestone jó lehet, tehát a Ferrari is felgyorsulhat a hétvége további részében."

"Véleményem szerint a Ferrari jó eséllyel pályázik a pole pozícióra a holnapi időmérő edzésen, még akkor is, ha a csütörtöki tréningeken nem sikerült az első négybe kerülniük."

Alonso szerint a McLaren is villanthat a hétvégén, hiszen Juan Pablo Montoya volt a leggyorsabb versenypilóta az első edzésnap Monte-Carlóban.

"A McLaren erős lesz ezen a hétvégén. Bár még nem tudjuk, mi fog történni az időmérő edzésen, a Ferrari és a McLaren jó formában lesznek, így ők a legnagyobb ellenfeleink a hercegségben" - folytatta a spanyol világbajnok.

Bár Monaco sok versenyző számára presztízskérdés, Alonso világosan kijelentette, elsődleges célja a bajnoki cím megszerzése, és nem törődik azzal, hány győzelmi trófeát gyűjt be az idei esztendőben.

"Elsődleges célom, hogy megvédjem a bajnoki címem" - mondta a Renault versenyzője. "Teljesen mindegy, ki nyer ezen a versenyen. Monacóban igazán kijönnek a versenyzők képességei, ám az autó paraméterei is számítanak. Az elmúlt négy-öt évben Michael sem tudott nyerni az utcai ringen, mert egyszerűen nem volt meg hozzá a megfelelő autója. Senki nem gondolja azt, hogy Michael a vezetési stílusa miatt nem tudott győzelmet szerezni Monte-Carlóban."