Hill védelmébe vette a versenyzőket

Vágólapra másolva!
Damon Hill, a Forma-1 1996-os világbajnoka a védelmébe vette a pilótákat, szerinte nem a versenyzők felelősek azért, hogy a szurkolók nem kapnak eleget a sportágtól. A brit Ecclestone-t vonta kérdőre, és tőle várja a megoldást.
Vágólapra másolva!

Körülbelül egy hete Bernie Ecclestone azzal a nem éppen hízelgő kritikával illette az aktuális világbajnokot, Fernando Alonsót, hogy nem ad eleget annak a sportágnak, amelynek népszerűségét köszönheti. Damon Hill szerint a Forma-1 első számú vezetője nem mérlegelt, mielőtt kritizálta Alonsót.

"Könnyű újjal mutogatni a pilótákra, de szerintem az egész sportág felelős azért, amiért ilyen a viszony a szurkolókkal"- nyilatkozta Hill, aki a BRDC elnöki posztját is betölti. A brit szerint az egész Forma-1-es cirkusz sáros abban, hogy keveset mutat magából.

Hill tehát védelmébe vette a pilótákat, de ugyanakkor hozzátette, hogy a mai versenyző generációnak a versenyeken kívül is fontos feladataik vannak: "A sport sokkal profibb lett, mint az elmúlt években volt, és ez sokkal több elvárást jelent a pilóták számára. Fő feladatuk persze továbbra is a vezetés, de nem csak erre kell koncentrálniuk."

"Nagyon nehéz beosztani a versenyzők idejét, hiszen a versenynaptár is zsúfolt, ezen felül a csapatok egész évben tesztelnek" - nyilatkozta a britek utolsó forma-1-es világbajnoka. A pilóták valóban örülnek, ha kicsit félrevonulhatnak és kipihenhetik fáradalmaikat, de ehelyett a szurkolókkal kellene lenniük, legalkább is Ecclestone szerint. Ez persze nem mindenkinek nyerte el tetszését.

"A Forma-1-ben nem lehetséges az, ami mondjuk a labdarúgásban, ahol a sztárok a pályán bizonyítják rátermettségüket, de mivel közben szinte karnyújtásnyira vannak a szurkolóktól, nem távolodnak el egymástól. Meg kell vizsgálni a lehetőségeket és változtatni kell ezen. Az a legegyszerűbb, hogy mutogatunk a pilótákra."

A szurkolók és a pilóták közti interaktív kapcsolatnak nagy jelentősége lenne a Forma-1-ben is, csakúgy, mint az összes többi sportágban. "A rajongók véleményére minden sportoló kíváncsi. Ha nem lepnék el mindig a pályák környékét az emberek, teljesen más hangulata lenne egy-egy versenynek. Ez minden sportágban kulcsfontosságú"- fejezte be Damon Hill, aki ezen nyilatkozatával valszínűleg tovább nőtt a szurkolók szemében.