Hamilton szívesen lenne Alonso csapattársa

Vágólapra másolva!
A GP2-es széria élmenője, Lewis Hamilton elárulta, egy cseppet sem aggódna amiatt, ha a jövő évben a világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso csapattáraként kellene helyt állnia a McLaren-Mercedes színeiben.
Vágólapra másolva!

Hamilton az idei évben fantasztikusan teljesít a Forma-1 előszobájaként is emlegetett GP2-es szériában. A brit versenyzőt a Nürburgringen aratott kettősgyőzelme óta többen is szóba hozták a McLarennel, és már Fernando Alonso jövőbeli csapattársaként emlegetik.

A McLaren igazgatója, Ron Dennis régóta figyeli a fiatal tehetség pályafutását, és a wokingiak első embere bevallotta, ha netán Kimi Raikkönen az idény végén elhagyja a csapaton, nem kizárt, hogy helyét Hamilton veszi majd át a 2007-es esztendőben.

A The Guardian c. lapnak adott keddi nyilatkozatában Hamilton elmondta, készen áll arra, hogy Fernando Alonso csapattársaként debütáljon a királykategóriában, azonban elismerte, sokkal nagyobb az esélye annak, hogy egy másik csapatot szolgáljon a következő idényben.

"Ha okos Kimi, akkor maradni fog a McLarennél, bár sokkal jobbak lennének az esélyeim, ha távozna az év végén" - mondta Hamilton. "Azonban nézzük csak meg Alonsót. A Minardi versenyzőjeként kezdte meg Forma-1-es pályafutását, és szerintem az én sorsom is ilyen lesz. Viszont ha úgy alakul, hogy Alonso mellett kell versenyeznem, akkor sem fogok megtántorodni."

"Soha nem volt még olyan csapattársam, aki felülmúlt volna engem a bajnokságban, szóval nagyon élvezném az ilyesfajta kihívásokat."