Schumi optimistán várja a monacói futamot

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher optimistán várja a hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjat, noha a Ferrari hétszeres világbajnoka nem kíván jóslatokba bocsátkozni a monacói futammal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondoljuk, hogy optimistán várhatjuk a hétvégi futamot" - mondta Schumacher. "Véleményem szerint jók lehetünk Monacóban, azonban ahogy azt már korábban is mondtam, nem kívánok jóslatokba bocsátkozni a verseny végkimenetelével kapcsolatban. Ezen a pályán különösen nehéz megmondani, mi fog történni."

"Különleges pályáról van szó. Még soha nem teszteltük az új autónkat ehhez hasonló vonalvezetésen, így nem is tudjuk megmondani, miként fogunk teljesíteni. Szóval csak annyit tehetünk, hogy a legjobb tudásunk szerint járunk el."

Schumacher jelenleg a pilóták versenyének második helyén áll, miután a Spanyol Nagydíjon az élen álló Fernando Alonso mögött a második pozícióban végzett. A hétszeres világbajnok, aki pályafutása során öt alkalommal győzött Monacóban, bízik benne, hogy megtöri a 2001 óta tartó átkot, és ismét felállhat a dobogó legmagasabb fokára a hercegségben.

Annak ellenére, hogy egyesek a szombati időmérő edzéstől tartanak a legjobban, Schumacher elmondta, véleménye szerint nem feltétlenül kell megszerezni a pole pozíciót ahhoz, hogy valaki az élen fejezze be a vasárnapi megmérettetést.

"Bár sokan úgy gondolják, hogy az időmérőn minden eldől, és a versenyen már semmi nem fog változni, én ezzel nem értek egyet" - magyarázta Schumacher. "Természetesen nem ideális, ha valaki a mezőny végéről rajtol, azonban nem feltétlenül kell megszerezni a rajtelsőséget ahhoz, hogy valaki megnyerje a futamot."

"Ha elkerülöd az incidenseket, és a versenystratégiád is megfelelő, akkor könnyedén ledolgozhatod az időmérő edzésen szerzett hátrányodat. A harmadik, a negyedik, vagy akár még az ötödik helyről is jó eséllyel pályázhatsz a győzelemre."