Alonso távozása jót tehet a Renault-nak

Vágólapra másolva!
Flavio Briatore szerint a Renault újjáéledhet Fernando Alonso távozása után, és a 2007-es idényt minden eddiginél keményebben kezdhetik majd meg. Az ügyvezető abszolút nincs elkeseredve, hogy a spanyol pilóta a McLarennél folytatja jövőre.
Vágólapra másolva!

Bár sokan igen borúsan látják a Renault jövőjét, Briatore nem búslakodik amiatt, hogy a jövő évben elvesztik világbajnokukat. Az olasz szakember úgy gondolja, hogy Alonso távozása megmentheti őket attól, hogy leeresszenek, és a jövő évben kizökkenjenek a győztes szériából.

Alonso távozásáról a következőket mondta Briatore: "Fiatal, rengeteget nyert a csapattal, és már öt éve a Renault-ot szolgálja. Éppen ezért érthető is, hogy új kihívások után néz, hiszen már nincs mi motiválja. Azonban ha megkérdezett volna engem, akkor én biztosan más útra tereltem volna a jövőjét."

"Azonban már nincs mit tenni, ám véleményem szerint a távozása jót tehet a csapatnak. Körforgás az egész sport, és ha nem váltasz, akkor megszakadhat a győzelmi szériád" - magyarázta Briatore. "Tíz évvel ezelőtt éppen ez történt a Benettonnal, a tavalyi évben ez ment végbe a Ferrarinál, és talán velünk is ez történt volna a jövő évben. Most azonban új kihívások elé nézünk a 2007-es idényben: meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a Renault megveri a McLarent és Alonsot."

A Renault egyelőre még nem jelentette be, ki lesz Alonso helyettese a 2007-es idényben, ám a csapat elnöke, Alain Dassas korábban már elhintette, minden pénzt megadnak azért, hogy megfelelő embert találjanak a 25 éves világbajnok posztjára.

Sokak szerint a Renault elsődleges célja az, hogy megszerezze a McLarentől Kimi Raikkönent, ám Briatore elárulta, jelenleg minden erejükkel azon vannak, hogy egy olyan élversenyzőt találjanak Alonso helyére, aki biztosíthatja a sikereket számukra a jövőben.

"Három, vagy négy olyan versenyző van, aki biztosan nyerni tudna a mi autónkkal: Michael Schumacher, Alonso, Raikkönen, és Fisichella, aki már az idei évben is bizonyította, képes a győzelemre velünk" - folytatta Flavio. "Ami a jövőt illeti, vannak olyan versenyzők, mint például Hamilton, vagy Kovalainen, akik szintén megszerezhetik egy nap a bajnoki címet."

"Most az a dolgunk, hogy egy olyan autót kínáljunk a versenyzőknek, mellyel elcsábíthatjuk a legjobbakat. Ezt pedig csak úgy érhetjük el, ha gyorsabbak vagyunk ellenfeleinknél. Keményen dolgozunk, hogy ez így legyen, és úgy gondolom, már bizonyítottunk."