Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Suzuki: Ide még angolul sem tudott

Vágólapra másolva!
A Super Aguri csapatvezetője, Aguri Suzuki elárulta, milyen komoly nehézségekkel küzdött Yuji Ide az idei év első versenyein. A szakvezető megerősítette, a megfelelő tapasztalat és az angol nyelvtudás hiánya okozta a japán pilóta vesztét.
Vágólapra másolva!

Ide az újonc Super Aguri színeiben debütált a Forma-1-ben Bahreinben, azonban a japán versenyző egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a többiekkel. A japán pilóta több alkalommal is komoly galibát okozott a pályán, mely miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) leváltására szólította fel a csapatot.

Suzuki azonban elárulta, még nem mondott le teljesen Idéről, ám bevallotta, az újonc versenyző túlságosan tapasztalatlan volt ahhoz, hogy a Forma-1-ben versenyezhessen.

"Borzalmasan nehéz volt neki" - mondta Suzuki az F1Racing magazinnak adott nyilatkozatában. "Nem ismerte a pályákat, és mindössze csak 200 kilométert vezetett Bahrein előtt, ami igencsak megnehezítette az életét. Nem tudta, hogyan kell egy ilyen autót vezetni."

"Fogalma sem volt arról, miként működnek az abroncsok, mekkora terhelést bírnak. Még rengeteget kell gyakorolnia, hogy ismét visszatérhessen a királykategóriában. Azonban mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy nap újra F1-es autóba ülhessen."

A csapatvezető továbbá azt is elismerte, Ide problémáinak alapvető forrása az volt, hogy a japán versenyző nem tudott angolul.

"Bízom benne, hogy tanulni fog Takumától, és a versenymérnökétől, mert egyelőre még nem tud angolul" - árulta el Suzuki. "Mikor a rádión beszéltünk vele, akkor minden egyes alkalommal fordítanom kellett az instrukciókat. Ez viszont nagyon kényelmetlen volt mind neki, mind a versenymérnökének."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről