Villenuve a monacói időmérő miatt aggódik

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber istálló kanadai versenyzője, Jacques Villeneuve szerint akár pokollá is változhat a Monte-Carlói Nagydíj időmérő edzése, hiszen az első tizenöt perces tréningen nem kevesebb, mint huszonkét versenyző szállja majd meg az utcai pályát.
Vágólapra másolva!

Villeneuve azok után szólalt fel, hogy kedden Mark Webber is hangot adott aggodalmának, aki figyelmeztette a fiatal versenyzőket, hogy minden eddiginél körültekintőbbek legyenek a kvalifikációs tréningen, ugyanis egy esetleges hiba az egész rendszer összeomlását eredményezheti.

"Pokoli lesz az időmérő edzés Monacóban" - mondta a kanadai versenyző. "Bízom benne, hogy senki nem fogja félvállról venni a dolgot, hiszen egy esetleges hiba hatalmas galibát okozhat."

A versenyzők közül az idei évben eddig csak Villeneuve kapott büntetést azért, mert feltartott valakit az időmérő edzésen. A kanadai pilóta az Európa Nagydíjon Giancarlo Fisichellát akadályozta a tovahaladásban, ami miatt a versenybíróság elvette tőle legjobb három körét.

"A végtelenségig lehetne beszélni erről, de ez attól függ, kiről van szó, és hogy megbüntették-e, avagy sem" - magyarázta Villeneuve, aki bízik benne, hogy a versenynaptár leglassabb állomásának helyet adó Monacóban minden a legnagyobb rendben lesz majd.