A Honda a pole-ra hajt Monacóban

Vágólapra másolva!
Nick Fry bízik benne, hogy a monacói ring karakterisztikája fekszik majd a Honda versenygépeinek, így a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Monte-Carlói Nagydíjon végre mutathatnak valamit valós teljesítményükből.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondolom, egy jó verseny előtt állunk" - mondta a csapat ügyvezető igazgatója, miután a Honda az idei évben eddig igencsak gyengén teljesített. "Versenyzőink jók lehetnek, hiszen Jenson remekül szerepelt a hercegségben az elmúlt években, és fekszik is neki az utcai pálya."

A Honda pilótái, Jenson Button és Rubens Barrichello csak a hatodik, illetve a hetedik helyen végeztek az elmúlt hétvégén megrendezett Spanyol Nagydíjon. A brackley-i bázisú csapat tehát nem lehet büszke magára, különösen azok után nem, hogy Barrichello végül egy kört kapott a futamgyőztes Alonsótól.

Fry szerint a Honda végsebessége nem volt elég ahhoz, hogy a katalán ring hosszú egyeneseiben felvegye a versenyt riválisaival, ám bízik benne, hogy a szűk monacói pályán dobbanthatnak majd.

"Jól látszik, hogy a végsebességek tekintetében igencsak elmaradtunk az élmenőktől Barcelonában, ám ezzel nem lesz probléma Monacóban, így szerintem jók lehetünk Monte-Carlóban" - vonta le a következtetést a szakember.

Mivel Button az idei évben rendre jól teljesített az időmérő edzéseken, Fry szerint a brit pilóta akár még a pole pozíciót is megszerezhetni majd a hercegségben.

"Úgy gondolom, hogy jó helyen végezhetünk az időmérő edzésen" - magyarázta az ügyvezető igazgató. "Biztos vagyok benne, hogy a monacói lesz az év legizgalmasabb időmérő edzése. Ha sikerül elkerülnünk az incidenseket, és képesek leszünk tiszta kört futni, akkor igenis ott lehetünk az élen."