A Cosworth a Williams mellett folytatná

Vágólapra másolva!
A Williams és a Cosworth közti megállapodás csak a 2006-os szezonra vonatkozik, de míg a Cosworth mindenképpen szeretne jövőre is egy nagy csapatot támogatni, addig a kék-fehér istálló tárgyal a Toyotával és a Hondával is.
Vágólapra másolva!

Miután a 2005-ös esztendő végén a Williams felbontotta a BMW-vel kötött házasságát, többen aggódtak a csapatért. Végül a brit istálló a Cosworth-szal kötött motorszerződést, és nem is csinált rossz vételt. A Webberék által használt nyolchengeresek a mezőny legerősebb erőforrásainak bizonyultak, más kérdés, hogy ezt nem igazán tudják kihasználni.

A Williamsnek a fentebb említett lehetőségei vannak a következő szezonra, de a Cosworth sem fog partner nélkül maradni, ez egészen biztos, jelenleg három csapattal is tárgyalnak. A motorgyár elsődleges célja azonban az, hogy továbbra is a Williams istállót lássa el erőforrásokkal. "Mielőtt más csapatokkal is komolyabb tárgyalásokba bocsátkoznánk, először a jelenlegi ügyfelünkkel kell tisztáznunk a jövőt"- mondta a Bernard Ferguson a Cosworth képviseletében.

"Szeretnénk maradni jelenlegi partnerünk mellett, és még egy ütőképes csapat támogatását is tervezzük. Minél több csapatot látnánk el hajtóművel, az egy istállóra jutó költségeink annál inkább csökkennének"- indokolta a bővítést a Cosworth vezetője.

"Az ideális az lenne, ha 2007-ben két, 2008-ban pedig már három csapatot is mi látnánk el motorokkal. A következő szezon lehetne a híd, amin áthaladva fokozatosan csökkenthetnénk a kiadásainkat."

Természetesen más előnye is lenne annak, ha több csapattal dolgoznának együtt: "Ez segítségünkre lenne abban is, hogy egyre versenyképesebbek legyünk. Már az idei szezonban is eredményeket kell produkálnunk, és fokozatosan fejlődve 2008-ra ütőképes csomaggal kell előállnunk"- fejezte be Ferguson.