Coulthard még a futamgyőzelemről sem tett le

Vágólapra másolva!
David Coulthard a 200. versenyén állt rajthoz hétvégén Barcelonában. A skót nem tartozik ugyan a fiatal pilóták közé, ennek ellenére a visszavonulás még csak gondolat szintjén sem merül fel nála.
Vágólapra másolva!

Coulthard azzal, hogy Barcelonában abszolválta 200. nagydíját, Michael Schumacher és Rubens Barrichello után a legrutinosabb pilótának számít a jelenlegi mezőnyben. Azonban aki ezek után túl öregnek tartja a 35 éves versenyzőt a Forma-1-hez, azt Coulthard gyorsan kiábrándította.

"Nem tudom, hogy az emberek miért kezdik el firtatni egy 35 éves pilóta jövőjét a Forma-1-ben, mikor például a mezőny legöregebbje (Michael Schumacher 37 éves - a szerk.) idén már két futamot is megnyert"- mondat Coulthard, aki egyébként még arról sem tett le, hogy győzelmei számát tovább növelje.

"Újra képes lennék futamot nyerni, ha erre alkalmas autóm lenne"- vélekedett az eddig tizenhárom első helyet bezsebelő skót. A Red Bull Racing azonban egyelőre messze van attól, hogy a futamgyőzelemre esélyesek közé soroljuk őket, de mint Coulthard elmondta, mindent megtesznek ennek érdekében.

DC éppen ezért abban bízik, hogy év végén lejáró szerződését meghosszabbítják az osztrák energiaital-gyártó cég tulajdonában lévő istállónál: "Végzem a munkámat, de ha a csapat vagy én úgy érzem, hogy nem vagyok képes megfelelő szinten ellátni ezt a feladatkört, akkor majd valami más megoldás után nézünk"- nyilatkozta Coulthard, aki annak lehetőségét sem zárta ki, hogy Forma-1-es karrierje után is a csapatnál marad.

Jelenleg azonban a kormány mögött kell bizonyítania, ami az idei szezonban eddig nem igazán sikerült. Coulthard a csalódást keltő eredmények ellenére is lelekesedik a versenyzésért, a kisebb hullámvölgy nem szegte kedvét.

Egy napon azonban majd a búcsú pillanata is eljön: "Igen, ezzel én is tisztában vagyok, de miért kellene most ezzel foglalkoznom? Az emberek már öregnek titulálnak, de én úgy érzem, hogy minél öregebb, annál szerencsésebb vagyok"- fejezte be Coulthard, aki valósággal kivirágzott a McLarentől való távozása után.