Schumacher csalódott a Ferrari formája miatt

Vágólapra másolva!
A Ferrari hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher óvatosan nyilatkozott a Spanyol Nagydíjat követően, ahol esélye sem volt felvenni a harcot a futamgyőztes Fernando Alonsoval, aki senkitől sem zavartatva nyerte meg hazai versenyét.
Vágólapra másolva!

Schumacher, aki az elmúlt két versenyen simán verte Alonsót, a Spanyol Nagydíjon egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a Renault világbajnokával, pedig a francia konstruktőr a versenyt megelőzően még a Ferrari versenyformája miatt aggódott.

A német versenyző a harmadik pozícióból kezdte meg a barcelonai futamot, és az első kiállásáig Giancarlo Fisichella mögött autózott. Eközben azonban Alonso olyan komoly előnyre tett szert, melyet a Ferrari versenyzője már nem tudott behozni.

A 37 éves versenyző viszont elmondta, egyszerűen nem tudott mit kezdeni Fisichellával, így esélye nem volt arra, hogy felzárkózzon Alonso mögé.

"Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni Fisichellával, hiszen a kritikus pontokon nagyon gyors volt, így képtelenség volt őt megelőzni" - magyarázta Schuamcher. "A hétvége fantasztikusan kezdődött számunkra, ám annál rosszabbul fejeződött be. A jövő héten ki kell elemeznünk az adatokat, hogy megtudjuk, mi lehetett a gond."

"Ha figyelembe vesszük az üzemanyag mennyiséget, akkor láthatjuk, hogy könnyedén megszerezhettük volna a pole pozíciót. A Nürburgringen ugyan működött a stratégiánk, ám ma valamiért elbuktunk. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak."

Schumacher higgadtan nyilatkozott azok után, hogy Alonso 15 pontra növelte a kettőjük közti különbséget világbajnokságban.

"Végül is nyolc pontot szereztem. Nem lehet mindig győzni. Van, mikor nem veheted fel a harcot az élen állókkal, és ez a mai nap is így volt" - folytatta a Ferrari bajnoka. "Még hosszú az idei szezon, és ahogy nem örültem annak, hogy csak négy pontot faragtam hátrányomból az elmúlt két versenyen, most örülök, hogy csak két pontot veszítettem."