Symonds: A Ferrari erősnek tűnik

Vágólapra másolva!
A Renault főmérnöke, Pat Symonds elmondta, Michael Schumacher az Európa Nagydíjon aratott futamgyőzelme megerősítette abban, hogy a Ferrari igenis visszatért az élre, így csapatának komolyan oda kell figyelnie az olaszokra.
Vágólapra másolva!

A Renault ügyvezetője, Flavio Briatore, és a franciák világbajnoka, Fernando Alonso sem tulajdonított komolyabb jelentőséget Schumacher idei első győzelmének, ugyanis a San Marinoi Nagydíjon elért sikerüket egyszeri kiugrásnak gondolták.

Azonban miután Michael az elmúlt héten a Nürburgringen is felülmúlta Alonsot, Symonds rádöbbent, hogy a Ferrarit többé már nem szabad leírniuk - még akkor sem, ha a Michelin és a Bridgestone gumik között szinte versenyről versenyre változhat az erősorrend.

"Nagyon nehéz megmondani jelen pillanatban" - mondta Symonds, mikor a Renault és a Ferrari teljesítményéről kérdezték. "Imola érdekes volt. Azt gondoltam, hogy a Ferrari a Bridgestone abroncsok fantasztikus teljesítményének köszönhetően diadalmaskodott, de továbbra is miénk a mezőny leggyorsabb autója."

"Azonban a Nürburgringen mi is nagyon versenyképesek voltunk. Véleményem szerint versenyről versenyre fog változni az erősorrend. Mindezek ellenére viszont elmondhatom, hogy nagyon erősnek tűnnek."

Symonds azt is hozzátette, a Renault-nak el kell fogadnia, hogy az elmúlt héten egy gyorsabb autótó múlta felül őket, mely talán annak is volt köszönhető, hogy a Bridgestone sokkal jobb munkát végzett, mint ahogy arra előzőleg számítottak.

"Mindig az egész csomagról kell beszélni, így nagyon nehéz lenne megmondani, hogy pontosan miért is vertek meg minket" - magyarázta a szakember. "Azonban nincs kétségem afelől, hogy a Bridgestone fantasztikus munkát végzett. Én nem számítottam arra, hogy ilyen jók lesznek. Nem csak az első körökben voltak gyorsak, de az egész versenyen egyenletesen teljesítettek, és mindvégig jól tapadtak."

"A Ferrari nagyon gyors volt, és egyszerűen jobban teljesített, mint mi. A második kiállásig minden tőlünk telhetőt megtettünk, ám Michael könnyedén megelőzött minket. Jóval gyorsabb voltak, mint mi."