Sportos Opel Corsa Párizsban

Vágólapra másolva!
A Párizsi Autószalonon az Opel egy sportos Corsa-tanulmánnyal áll elő, amelyből nevével ellentétben inkább OPC-változat, semmit kisáruszállító lehet a jövőben.
Vágólapra másolva!

Az Opel Corsa-Van-Concept néven mutatja be sportos tanulmányát a Párizsi Autószalonon, kevéssé valószínű azonban, hogy a német gyár ilyenforma kisáruszállítóval szeretne előrukkolni. Sokkal inkább elképzelhető, hogy a koncepció a Corsa OPC előfutára, erre utalnak egyrészt a 17"-os, ötküllős felnik, a vörösre festett féknyergek, valamint az OPC-s dizájnelemek, úgymint sportos lökhárítók, küszöbök és a hátsó spoiler.

A Corsa-Van-Concept különben a háromajtós Corsából készült, a hátsó ablakok helyén fekete bádoglemezek sötétlenek. Még a kis furgonokra jellemző, a rakteret az ülésektől elválasztó hálóról sem feledkeztek meg, a székek egyébként szintén sportosak és fekete bőrrel borítottak.

A tanulmány alá sportfutóművet tolt az Opel, a motorháztető alá pedig egy 90 lóerős, 1,3-as dízelmotort rejtett, amelynek ereje hatsebességes kézi váltón keresztül jut az aszfaltra. Kisáruszállítónak álcázott sportmodellje egyébként már a Fordnak is volt, a Fiesta SportVan idén Birminghamben mutatkozott be.