Vágólapra másolva!
Vajon igaz, hogy a milliomosok milliókat érő autókat vezetnek? A Forbes magazin meglepő összeállításából kiderül minden.
Vágólapra másolva!

Kötelező-e egy dollármilliomosnak anyagi színvonalához méltó autót vásárolnia? Nem mindenki akarja anyagi hovatartozását autójával is jelezni, és a Forbes összeállításából kiderül, hogy a leggazdagabbak azok, akik beérik egy-egy szinte, vagy teljesen átlagos autóval. Lehet, hogy nekik van igazuk.

Bill Gates, a Microsoft milliárdos tulajdonosa, a Forbes besorolásában a világ leggazdagabb embere, egy 1999-es évjáratú Porsche 911 kabriót vezet, de áll még a garázsában egy autótörténeti ritkaságnak számító 959-es modell is. Állítólag Gates rávette Bill Clintont, hogy külön törvényt alkotva engedélyezze az autó utcán történő használatát.

A második legvagyonosabb üzletember a világon a Forbes szerint Warren Edward Buffett, aki ügyes befektetéseiből szerezte vagyonát. Az amerikai milliárdos egy Lincoln Town Car Signature Series-szel közlekedik.

Az IKEA svéd lakberendezési áruház alapítója, Ingvar Kamprad egy 1993-as évjáratú Volvo 240 GL-lel jár, már amikor éppen nem buszozik. Mert azt nagyon szeret.

A Microsoft berkein belül található még egy Porsche 959, mégpedig Paul Allen tulajdonában, aki Bill Gates-szel együtt alapító tagja a szoftveróriásnak. A Forbes magazin szerint 2006-ban Allen a hatodik leggazdagabb ember a világon, aki mindennapi használatra egy 1998-as Mazda B2500D pickupot tart megfelelő járműnek.

A szaúdi herceg, Alwaleed Bin Talal Alsaud már jobban odafigyel arra, hogy mivel mutatkozik. Garázsában áll egy Infiniti FX45, egy Hummer H1 és egy Volvo XC90 a nehezebb napokra, az elegánsabb alkalmakra pedig a Rolls Royce Phantomot veszi elő. Az rejtély, hogy mikor használja Daewoo Matizát, ugyanis a kisautóból is parkol egy a herceg házában. Talán az autót szimbolikus okokból tartja, hiszen résztulajdonos a gyárban.

Michael Dell neve az informatika világában jártasak számára lehet ismerős. A nevét számítógépeknek kölcsönző üzletember munkába indulván egy 2004-es Porsche Boxster és egy 2005-ös Hummer H2 között vacillál, és nyilván attól függően választ, hogy késésben van-e, illetve, hogy elkezdődött-e már a reggeli csúcsforgalom.

Lawrence Joseph Ellison, az Oracle szoftvercég társalapítója és elnöke a brit luxuskocsikra esküszik, és mindjárt kettőt is vásárolt belőlük. A Bentley Continental GT kupé mellett egy Flying Spur is parkol háza garázsában.

Jim Walton, a Wal-Mart üzletláncot alapító Sam Walton fiának parkolója leginkább egy használtautó-kereskedés telephelyéhez hasonlatos. A 2002-es Dodge Dakota mellett parkol egy '99-es Chevy Silverado, egy '98-as Mitsubishi Montero Sport és egy 2000-es Acura Integra. Jim Walton régiségként egy 1959-es Cadillacet pátyolgat otthonában, míg testvére, Alice Walton egy darabig gyalogolni kényszerült, miután 1989-ben Porschéjával halálra gázolt egy járókelőt. Mostanában egy Ford F-150 King Ranch pickuppal közlekedik - remélhetőleg óvatosan.

A Forbes listájára felkerült még egy ember a Microsofttól. Steven Ballmer bár szintén sok millióval gazdálkodhat, ő mégis inkább egy 1998-as Lincoln Continentalt vezet szívesen. Egyébként Ballmer az első olyan amerikai, aki alkalmazottként szerzett részvényopciókon gazdagodott meg.

Az amerikai milliárdosok, úgy tűnik, nem feltétlenül szakadtak el teljesen a valóságtól. Persze álmodozni könnyű, ráadásul egy fillérbe sem kerül, így arra kérjük olvasóinkat, írják meg nekünk, milyen autót vennének, ha szemtelenül, arcpirító módon, már-már elviselhetetlenül sok pénzük volna.