450 lóerős Alfa-sportkocsi Párizsban

Vágólapra másolva!
A szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatja be vitathatatlanul gyönyörűszép sportkocsiját az Alfa Romeo.
Vágólapra másolva!

Számtalanszor írtunk már az Alfa Romeo sportkocsijáról, a 8C Competizione-ről, amiért most mégis muszáj újra, hogy immár hivatalos: a csodaszép gép szériaváltozata a szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatkozik be. Az autó megőrizte a tanulmány formavilágát, egy változás azonban lesz: a motorháztető alá a Maserati 4,7 literes V8-asát szerelik majd 450 lóerővel.

Az alumíniumból készülő erőforrás csúcsteljesítményét 7000-es percenkénti fordulatszámnál adja le, a maximális nyomaték 470 Nm 4750-nél. A 90 fokos hengerszögű motorhoz hatsebességes robotizált váltó kapcsolódik, amelynek öt különböző állása van: normál manuális, manuális sport, normál automata, sport automata és téli.

A 8C Competizione 20"-os felnijein elöl 245/35, hátul 285/30-as papucsok feszülnek, más egyebet azonban egyelőre nem közölt az Alfa. Így nem tudni, hogy a karbonszálas konstrukciónak hány másodperc kell a százas sprinthez, a hasonló adatokért meg kell várni a párizsi bemutatót. Már most borítékolható, hogy a 8C-ért sorbanállás lesz, az olasz autógyár ugyanis mindössze 500 darabot készít a modellből.