Párizsban jön a Peugeot 207 CC

Vágólapra másolva!
A szeptember végén kezdődő Párizsi Autószalonon a Peugeot megmutatja a 207-es kupé-kabrió változatát, igaz, egyelőre csak az Epure névre keresztelt tanulmány formájában.
Vágólapra másolva!

A Peugeot már a Párizsi Autószalonon kiállítja az új 207-es kupé-kabrió változatát, az Epure névre keresztelt tanulmány valószínűleg nem sokban fog különbözni a szériamodelltől. Az érdekes, de nem különösebben szép fehér beltérről persze biztos le kell majd mondania a leendő vevőknek, továbbá sejthető az is, hogy az innovatív, üzemanyagcellás-villanymotoros meghajtás helyett is be kell érniük hagyományos benzines és dízel erőforrásokkal.

Az Epure villanymotorja egyébként 40-70 kW leadására képes, maximális nyomatéka 180 Nm, ezt egészíti ki az üzemanyagcellás generátorból érkező 20 kW. A tanulmány súlya 1550 kiló, hatótávolsága 350 kilométer, s annak dacára, hogy káros anyagokat egyáltalán nem bocsát ki, 15 másodperc alatt eléri a százas tempót. Végsebessége 130 km/óra.

A 2+2 üléses, keménytetős kupé-kabrió már 2007 első felében az európai piacon lehet, a motorpaletta minden bizonnyal a jól ismert Peugeot-erőforrásokból áll majd.