Üvegtetős kisautó a Daihatsutól

Vágólapra másolva!
A Daihatsu egyszerre két kisautót is bemutat a Párizsi Autószalonon.
Vágólapra másolva!

A Daihatsu a D-Compact X-Over tanulmánnyal, és a Materia kisautóval jelentkezik a Párizsi Autószalonon. Előbbit az Italdesign stúdió tervezte, hossza 3,75, szélessége 1,7, magassága pedig 1,58 méter, amelyhez 2,44 méteres tengelytáv dukál. A sportos, nagy légbeömlős mini érdekessége, hogy szélvédőtől szélvédőig üvegtető feszül rajta, motorházteteje alatt pedig egy 130 lóerős, 1,5 literes benzinmotor lapul, amely a négysebességes automata váltón keresztül mind a négy kereket hajtja.

Egyelőre nem tudni, hogy a D-Compact X-Over sorozatgyártásba kerül-e, a koncepció fogadtatása mindenesetre döntő lehet. A Daihatsu másik újdonsága, a szögletes Materia viszont 2007 elejétől már kapható lesz Európában, ereje nem szépségében, hanem variálhatóságában rejlik: a hátsó üléssor például 16 centis sínen mozgatható.

A Materia motorházteteje alá szintén 1,5-ös, de csak 103 lóerős erőforrást rejtettek, amely az első kereket ötsebességes kézi, vagy négysebességes automata váltón keresztül hajtja. A kisautó alapfelszereltségében az ESP benne foglaltatik.