SLK Merci a csomagtartóban

Vágólapra másolva!
Németországban nagy hagyománya van a lakóautózásnak, a Volknernek köszönhetően ezentúl nem kell utánfutón húzni apa sportkocsiját sem.
Vágólapra másolva!

A német Volkner Mobil lakóbuszok építésével foglalkozik, amelyeket többnyire a Mercedes-Benz áruszállítóinak és teherautóinak alapjaira, például az Atego, az Actros alvázára és motorja köré épít. A cégnek van Volvo-alapú lakóautója is, és számos modellel büszkélkedhet, amelyek csomagterében a teljes kempingfelszerelés mellett akár robogót is lehet szállítani.

Építenek autót kifejezetten versenyzők számára is, amelyben elfér a gép, és az egész csapat kényelmesen hálhat-lakhat benne úgy, hogy közben nem kell utánfutón cipelni a járulékos felszerelést.

Nemrég különleges felépítményt mutattak be egy kiállításon: olyan lakóbuszt alkottak kifejezetten családi használatra, amelynek alsó szintén elfér egy nem túl nagy autó, mondjuk egy Mercedes-Benz SLK, egy BMW Z4, vagy akár egy Mini Cooper kabrió. A buszt kívánság szerint Volvo-, vagy Mercedes-alapra építi a Volkner.

A kocsit egy, a busz alá becsúsztatható platformra kell állítani, amely azután eltűnik a hatalmas csomagtérben. A tárolóban maximum egy darab, öt méter hosszú autó szállítható. A tároló azon szenvedélyes autósok problémáját oldja meg, akik a családi nyaralás alkalmával nem akarják utánfutóra tenni szemük fényét, viszont szeretnének kellemeset autózni a nyaralás célpontjául kiszemelt környék kanyargós útjain.

Vontatni látszólag egyszerűbb, ám az utánfutón szállított nagyobb tömeg alaposan megterheli az autók váltóját és kuplungját, valamint az autók teljesítményét és nyomatékát általában csak saját megengedett össztömegük cipelésére méretezik.

A Volkner Performance névre keresztelt lakóbusza Düsseldorfban, a karavánvásáron tekinthető meg szeptember 3-ig.