cee'd néven jön az új kompakt Kia

Vágólapra másolva!
A Kia nem variált túl sokat Európának szánt kompaktja nevével, a szériaváltozatot ugyanúgy cee'd-ként kell majd keresni a szalonokban, ahogy a Genfi Autószalonon bemutatkozott.
Vágólapra másolva!

A cee'd teljes egészében az európai igényekhez igazodva készült, gyártani is a kontinensen, az új zsolnai üzemben fogják. Az autó először a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozott be, ugyanezen a néven, Londonban viszont ED-ként (European Design) emlegették, sejtetni engedve, hogy végleges elnevezése valami más lesz. Nem lett.

A cee'd még idén, decemberben a szalonokba kerül, a szériaváltozat lényegében megegyezik a tanulmánnyal, az igazán különleges részletek nélkül. A beltér szintén az európaiak ízlésének megfelelően készült, pirosan megvilágított, kör alakú műszerekről olvashatók le a legfontosabb adatok.

Az aludíszítésű középkonzolon klíma, audiorendszer és egy kijelző is helyet kapott, erről leshetők le a fogyasztással és miegymással kapcsolatos adatok. A modell hivatalosan a Párizsi Autószalonon mutatkozik be.