Sportosabb lesz az új Porsche Cayenne

Vágólapra másolva!
Noha a Cayenne jelenlegi formájában üzletileg egyértelmű siker, a Porsche várhatóan sportosabb külsővel dobja piacra a következő generációt.
Vágólapra másolva!

A Porsche hobbiterepjárója, a Cayenne bemutatása óta jól teljesít, a jövőben mégis sportosabb génjeit domborítják majd ki. A sportkocsigyártó dizájnközpontjából kiszivárgott skiccek tanúsága szerint a 2010 magasságában érkező új generáció jóval laposabb lesz a jelenleginél, elkerülendő az összehasonlítgatást a konszerntárs Volkswagen Touareggel.

A hosszú, nyújtott szélvédő és a szinte láthatatlan B és C oszlopok révén az új Cayenne jóval dinamikusabbnak tűnik, még akkor is, ha ezek az első tervek még jócskán változhatnak 2010-ig. A Porsche egyébként nem az első gyártó, amely kupéformájú SUV piacra dobásán gondolkozik, a Nissan, a Mercedes, a BMW és a Volkswagen is dolgozik hasonló koncepción.

A Porsche távlati terveiben szerepel, hogy az Egyesült Államokban esetleg pickup formában is piacra dobja a Cayenne-t, ennek formáját egy svájci tervező a rajzasztalon már meg is álmodta.