Itt az új BMW X5

Vágólapra másolva!
Az új BMW X5 ugyan csak a szeptemberi Párizsi Autószalonon mutatkozik be, a modellről már most nyilvánosságra kerültek az első képek és információk.
Vágólapra másolva!

Rengeteg kémfotó után immár hivatalos képeken is megcsodálható az új BMW X5, amely az előzetes híreknek megfelelően valóban nagyot nőtt: az eddigi 4,65 helyett 4,85 méter hosszú, szélessége pedig 1,87-ről 1,93 méterre hízott. Nem meglepetés, hogy az autó formavilága lényegében érintetlen maradt; a vásárlók olyannak szerették a nagy bömöst, amilyen volt, Chris Bangle meg is elégedett néhány alig látható részletmódosítással.

Ennél sokkal fontosabb, hogy a húszcentis nyúlásnak hála hátra egy harmadik üléssort is be lehetett szuszakolni, ráadásul úgy, hogy hétszemélyes üzemmódban a csomagoknak még 200 liternyi hely jut. Öt személlyel számolva a csomagtartó 620 literes, a középső pad lehajtogatásával 1750 literes raktér nyerhető.

A BMW X5 kezdetben háromféle motorral lesz kapható, az alapmodellbe a háromliteres, 265 lóerős V6-os kerül, amely 8,3 másodperc alatt gyorsítja százra a termetes testet. A másik benzines 4,8 literes, 367 lóerős V8-as, amely mindössze 6,5 másodperc alatt futja a százat. A háromliteres dízelmotor 272 lóerős, nulláról százra 8,1 másodperc alatt gyorsul.

Az új X5 hivatalosan a Párizsi Autószalonon mutatkozik be, a szalonokba valamikor 2007 elején kerül.