Bemutatkozott az új Audi S3

Vágólapra másolva!
Az Audi bemutatta az új S3-at, amely kategóriájában az egyik legerősebb lett.
Vágólapra másolva!

Az Audi a kompakt kategória mélyvizébe vetette az A3-ast, amikor eldöntötte, hogy megépíti a modell gyárilag sportosított változatát.

A mérnökök a többek között a TT-ben is működő kétliteres TFSI-motort kicsit (vagy nagyon?) kezelésbe vették, mielőtt beépítették az új modellbe. A benzines egység így 265 lóerős lett, a 2500-5000-es fordulatszám-tartományban 350 newtonméter nyomatékot produkál, és 5,7 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára az autót.

Az alapváltozatnál optikailag is agresszívebbre formált S3 megkapta az Audi quattro négykerék-meghajtását, amelyhez hatfokozatú maunális váltót társítottak.

A háromajtós sportos modell 18 colos könnyűfém felniket kapott, futóműve pedig a sportos sorozat hagyományainak megfelelően 25 milliméterrel közelebb engedi az úthoz az S3-at.

Nem csupán az autó menetteljesítményei sportosak, az Audi a beltér kialakításával is hangsúlyozza az autó teljesítményét: a műszerfalon alumínium hatású keretet kaptak a légbeömlők, az S3 emblémát pedig a bőr borítású, az RS4-ből csent kormányon, a műszerfalon, a váltógombon, és az ajtókon is elhelyezték.

A belső borítás textil és bőr kombinációja, extraként Alcantara borítás is választható, ahogy a prémium csomagban Bose hifi és iPod csatlakozás is várja a tulajdonost. Az Audi S3 2007 januárjában érkezik meg a kereskedésekbe, és Németországban 35 150 euró, vagyis körülbelül 9,6 millió forint lesz az alapára.