Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Type-S néven jön a háromajtós Honda Civic

Vágólapra másolva!
A júliusi Londoni Autószalonon mutatkozik be hivatalosan a háromajtós Honda Civic, amely Type-S néven kerül a kereskedésekbe jövő év elején.
Vágólapra másolva!

A háromajtós Honda Civicről mutattunk már kémfotót izmos testvérével, a Type-R-rel együtt, hivatalosan azonban eddig nem sokat lehetett tudni róla azon kívül, hogy "lesz". Egészen csütörtökig, amikor is a Honda az első hivatalos fotók nyilvánosságra hozatalával egy időben közölte, hogy az új Civic először a júliusi Londoni Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek, méghozzá Type-S néven.

Így is kell majd keresni a szalonokban, az ötajtóssal külső méreteit tekintve milliméterre megegyező modell ugyanis a sportosság jegyében született. Két motorral, 1,8-as benzinessel és 2,2 literes dízellel lesz kapható, rögtön két változatban: az alap Type-S mellett lesz egy Type-S Plus valamivel gazdagabb felszereltséggel (tempomat, panorámatető, stb.), a légkondi, 17"-os alufelnik, kormányról vezérelhető rádió és menetstabilizáló alapárasak.

A Type-S a sportosabb vezetési élmény kedvéért feszesebb futóművet kapott, sőt, a Honda a hátsó nyomtávot húsz milliméterrel kiszélesítette. A boltokba 2007 elején kerül az új Civic, de előtte, a szeptemberi Párizsi Autószalonon még bemutatkozik az izmos, várva-várt Type-R kivitel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről